ÚJ

Rejtett májkárosodást mutat ki a "villanyrendőrteszt"

A közlekedési lámpák zöld, sárga és piros színeivel kódolja a máj állapotát brit szakemberek új fejlesztése, egy teszt, amellyel vérmintából egyszerűen kimutatható, hogy mennyire veszélyeztetett az érintett páciens - adta hírül a BBC hírportálja.


Hepatitis világnap - Még vizsgálják az új gyógyszerek támogatásának feltételeit

Még vizsgálják az elmúlt időszakban megjelent, a hepatitis kezelésére szolgáló gyógyszerek támogatásának szakmai és finanszírozási feltételeit - közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI megkeresésére, miután két betegszervezet petíciót adott át a szaktárca vezetőinek.


Hepatitis világnap - Petíciót adott át két betegszervezet

Petíciót nyújtott át az egészségügyi ágazatvezetésnek két betegszervezet, a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (VIMOR) és az Összefogás a Vírusos Májbetegekért Egyesület a hepatitis világnapja alkalmából pénteken Budapesten.


Nanorészecskékkel a hepatitisz C-vírus ellen

Olyan nanorészecskéket sikerült kifejleszteniük amerikai kutatóknak, amelyek 100 százalékos hatékonysággal semmisítették meg a hepatitisz C-vírusokat a laboratóriumi tesztekben.


Koreai múmia révén a hepatitisz B vírusának ősi genetikai kódját fejtették meg

Egy 16. századi koreai múmia vizsgálata révén fejtették meg a hepatitisz B vírus ősi változatának genetikai kódját izraeli és dél-koreai tudósok, akik kutatásaik eredményeit a Hepathology című folyóiratban tették közzé.


Génfelfedezés segítheti a hasnyálmirigyrák kezelését

Brit kutatók azonosítottak egy gént, amely lassítja a hasnyálmirigyrák szétterjedését, és ennek betudhatóan reményt adhat az agresszív tumor kezelésére, ha sikerül módot találni a gén "bekapcsolására".


Májkárosodás idősebb nőknél

Azok a menopauza korában lévő nők, akinél nem alkoholos zsírmájat állapítottak meg, fokozott májkárosodásnak vannak kitéve, ha étrendjükben kevés a kolin, jelentik a Johns Hopkins kutatói.


Több mint 200 hepatitisz C-fertőzött Dél-Kínában, még keresik az okot

Több mint 200 hepatitisz C vírussal fertőzöttet jelentettek a dél-kínai Kungtung (Guangdong) tartomány egyik járásából csütörtökön; a szakemberek orvosi szabálytalanságra, hanyagságra gyanakszanak - adta hírül a helyi média.


Hepatitisz C vírus miatt több amerikai hal meg, mint HIV-fertőzés miatt

Folyamatosan növekedett a hepatitisz C vírussal fertőzöttek száma az elmúlt években az Egyesült Államokban, részben azért, mert sokan nem tudnak fertőzöttségükről - állapította meg egy hétfőn közzétett amerikai kormányzati jelentés.


Ígéretesek a hasnyálmirigyrák ellen kifejlesztett kísérleti szer eredményei

Cambridge-i kutatók úgy vélik, hogy új fegyvert találtak a hasnyálmirigyrák ellen, miután a kísérleti szer első klinikai próbái ígéretes eredményeket mutatnak - közölte a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


| | | | | | | 8 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop