ÚJ

A cukorbetegek körében gyakoribb a májbetegség miatti halálozás

- A diabéteszes emberek hetven százalékkal nagyobb kockázattal halnak meg májbetegségben - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja.


Új nyálteszt segíti a Hepatitis C szűrést

Új nyálteszt segíti a hepatitis C szűrést; az egyszerű és fájdalommentes szűrési módszert a Májbetegekért Alapítvány mutatta be csütörtökön Budapesten.


Fűszerrel a májkárosodás ellen

A távol-keleti fűszerkeverék, a curry egyik alapvető alkotóelemét, a kurkumát évek óta vizsgálják, föltételezett gyógyhatását kutatva, mert májkárosodást kivédő tulajdonságára vonatkozólag már voltak biztató eredmények. Kínai kutatók a fűszer új hatásmódjának lehetőségéről számoltak be az Endocrinology szaklap legújabb számában.


Májsejteket hoztak létre tudósok emberi bőrsejtekből

Első alkalommal hoztak létre laboratóriumban májsejteket brit kutatók emberi bőrmintából származó sejtek újraprogramozásával - az eredmény reményt kelt a májbetegségek jövőbeli újfajta kezelésére.


Tetoválás növeli a májgyulladás kockázatát

A járványos betegségek szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy a tetoválás divattá válásával a hepatitisz C gyakorisága is ugrásszerűen megnőtt. A nemzetközi megfigyeléseken alapuló tudományos tanulmányt az International Journal of Infectious Diseases közölte.


A világ első hasnyálmirigyrák elleni vakcináján dolgoznak Dél-Koreában

A világ első hasnyálmirigyrák elleni vakcinája kidolgozása felé halad egy dél-koreai gyógyszergyár.


Kapcsolat a hepatitis és a cukorbetegség között?

Ausztrál kutatók meglepő összefüggésre derítettek fényt: amikor hepatitis C-s embereknél vizsgálták az inzulinrezisztenciát, azt tapasztalták, hogy az elsősorban az izmokban mutatható ki, a májsejtekben pedig alig-alig.


Májvédő hatású a kurkuma

A kedvelt fűszerkeverék, a curry egyik alkotója, a kurkuma késlelteti a májkárosodást, illetve a májzsugort - közölték osztrák kutatók szerdán.


Betegségeket terjeszthet az akupunktúra

Bakteriális fertőzéseket, hepatitisz B és C vírusokat, sőt esetleg HIV-fertőzést is átvihet a szennyezett akupunktúrás tű, a törlőruha vagy a melegpakolás - figyelmeztettek pénteken szakértők.


Hepatitis C: tévhitek és valóság

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb felmérése szerint a hepatitisz vírusok által okozott májbetegségek elterjedtsége az utóbbi 15 évben nem csökkent, a védőoltások és hatásos gyógyszerek felfedezése és elterjedése ellenére sem: évente több, mint egymillió ember hal meg B- és C-hepatitisz által okozott májzsugorodás és májrák következtében.


10 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop