ÚJ

Májzsugorodás (cirrózis)

Mindenki tudja, hogy a máj a test egyik legfontosabb szerve. Fő feladatának egyike, hogy szabályozza a szervezet kémiai folyamatait.


A hasnymirigyrák leginkább a középkorú férfiakat veszélyezteti

Patrick Swayze amerikai színész, a Dirty Dancing sztárja szeptember 14-én, 57 éves korában Los Angelesben meghalt - közölte sajtóügynöke. A hollywoodi sztár 20 hónapja hasnyálmirigyrákkal küzdött. Családja körében hunyt el.


Epekő közösség a várószobában

A leggyakoribb epebetegség az epekő, melyet az epehólyagban, az epevezetékekben és a máj epeútjaiban előforduló főleg koleszterinből álló kövek okoznak. Közép-Európában a lakosság közel 15%-a küzd ilyen egészségügyi problémával. Ideje volt tehát, hogy ez a fontos kórkép is saját közösséget kapjon.


A hepatitis B fertőzés kiújulásának megelőzése

Az FDA törzskönyvezte a HepaGam B nevű gyógyszert a hepatitis B-vel való újrafertőződés megelőzésére májtranszplantáción átesett betegeknél. A HepaGam B az első ilyen gyógyszer (immunglobulin), amelyet erre a célra jóváhagytak.


A szervezet kövei

Senki sem születik kövekkel a testében. A kövek valamilyen folyamat eredményeképpen alakulnak ki az epéi a vesében, a fogakon vagy akár a nyálban. Kialakulásuk okaira, valamint az okok és a tünetek megszüntetésével kapcsolatos kérdésekre a homeopata szemlélet útján indulva teljes körű választ kaphatunk…


Az új hepatitis-gyógyszerrel egész Európában megszüntethető a májgyulladás

A Baraclude (entecavir) nevű új, szájon át szedhető gyógyszert a közelmúltban törzskönyvezték Európában a krónikus hepatitis-B kezelésére.


A hepatitis C kezelésének újfajta megközelítése

A Stanford-egyetem mikrobiológus és immunológus professzora, Peter Samow a hepatitis-C vírus korábban ismeretlen szaporodási mechanizmusát azonosította, ami ígéretes távlatokat nyitott a vírus elleni közdelemben.


A kávé és a tea védi a májat

Ha valaki naponta több mint két csésze kávét vagy teát iszik, azzal csökkentheti a krónikus májbetegség kockázatát. Különösen fontos ez a magas kockázati csoportba tartozók számára.


Óvja a máját!

Mindennki ismeri a világ hét csodáját. De vajon ki hallott a természet adta nyolcadikról? Mert bizony az emberi máj műköáése akár a nyolcadik csoda is lehetne. Szervezetünk egyik legtitokzatosabb, ugyanakkor legfontosabb szerve, egészségünk és életünk jelentős alappillére...


Ha bajban a máj... - Fertőző májgyulladások

A napjainkban előforduló megbetegedések igen nagy része fertőzéses eredetű: vírusok, baktériumok, gombák, esetleg élősködők okozzák. Ezek közül a fertőző májgyulladásokkal kiemelten kell foglalkoznunk, mert egyre nagyobb számban fordulnak elő hazánkban is...


| 11 | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop