ÚJ

Tanulmány a vészes hepatitis-C vírusról

ALBANY, USA - Egy kutató először tette lehetővé, hogy megpillantsuk, miféle végzetes "rablás" történik a hepatitis-C-vírus molekuláris szintjén.


Epepanaszok természetes kezelése

Epekövek akkor keletkeznek, ha a máj anyagcsere-folyamatai zavart szenvednek, és emiatt az epe összetétele megváltozik. A kövek részben tisztán zsírszerű anyagokból állnak (koleszterinkövek), részben mésztartalmúak (kalciumkövek); lehetnek homokszem nagyságúak (epehomok), de a diónyi méretet is elérhetik. Ma még senki nem tudja pontosan, milyen körülmények hatására képződnek kövek az epehólyagban, és egyes kövek miért váltanak ki tüneteket, míg mások tünetmentesek.


Ingyenes hepatitis-C teszt a veteránok számára

DAYTON, USA -Az American Liver Foundation mellett működő Veterans Hepatitis C Council, a veteránok hepatitis-C szűrésének érdekében ingyenes tesztcsomaggal látja el az amerikai hadsereg minden veteránját, a teszt otthon is elvégezhető.


A japánok megpróbálják megakadályozni a hepatitis-C-járvány kitörését

TOKIÓ - A japán Egészségügyi és Jóléti Minisztérium tübb éves huzavona után november 1-jén egy projekt-teamet hozott létre, hogy tanulmányozzák az országos hepatitis-C-járványt, amelyet a 80-as években a nem sterilizált import vérkészítmények és a transzfúziók okoztak. 


A hepatitis-vírus több áldozatot szedhet, mint az AIDS

Nagy-Britanniát a hepatitis-C vírus által okozott májgyulladás járványa fenyegeti, amely több ember életét veszélyezteti, mint az AIDS.


Új hepatitis-törzs vizsgálat alatt

Egy nemrégiben azonosított májgyulladás-vírus, a hepatitis G feltehetően vérátömlesztéssel terjed, állítja egy új tanulmány.


FDA-bizottság vizsgálja az új hepatitis és AIDS-gyógyszereket

GAITHERSBURG - A Schering-Plough és az ICN Pharmaceuticals kormányzati szakértői bizottságot kért fel új gyógyszerkombinációjuk kivizsgálására. Az új terápia a krónikus hepatitis C-ben szenvedő betegek számára új reményt jelenthet.


A New Yorker cikke egy "betolakodó járványról"

Amikor a HIV vírus megismertük, azt hittük, hogy ennél rosszabb már nem jöhet, de aztán jött Jerome Groopman, és megkongatta a vészharangot, hogy jön a hepatitis C.


Nőttek a hepatitisz-C fertőzöttek életesélyei

ATLANTA - Huszonnégy évvel azután, hogy fölfedezték a fertőzést, az új hepatitisz-C-vel fertőzötteknek kevesebb mint a fele jelentős májkárosodást szenvedett, jelentette nemrégiben egy szövetségi kutatóintézeti orvos.


FDA-bizottság előtt a perorális hepatitis B gyógyszer

SILVER SPRING - A világ második legnagyobb gyógyszergyártó cége, a Glaxo-Wellcome azzal a kéréssel fordult az amerikai kormány tanácsadói felé, hogy támogassák a gyár új hepatitis-gyógyszerét, amely az első szájon át adagolható készítmény lenne a betegség B típusában szenvedők számára.


| | | | | | | 17 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop