ÚJ

Egy gyógyszerkombinációval megszüntethető a hepatitis C

Egyes betegeknél bizonyos gyógyszerek kombinációja gyógyíthatja a hepatitis C-t.


Az FDA elfogadta az első, hepatitis B elleni tablettát

WASHINGTON - A Glaxo Wellcome Plc., a világ második legnagyobb gyógyszergyára elnyerte az Egyesült Államok jóváhagyását és ezáltal egy hatalmas új piacot az Epivir-HBV nevű tablettájára. Az Epivir-HBV az első szájon át szedhető szer a hepatitisz-B kezelésére.


Az FDA jóváhagyta a hepatitis C elleni gyógyszerek széleskörű alkalmazását

WASHINGTON - Egy kombinált hepatitis C kezelés elfogadásra került az olyan betegek részére, akik még nem részesültek kezelésben.


Az orvos válaszol: hepatitis C kezelés

K: Van egy barátom, aki nem túl talpraesett. Két hétig várt a hepatitis C tesztje után, mire a nővér közölte vele, hogy időpontot kell kérnie az eredmények kiadásához. Még erre is várt négy napot.


Az interferon megelőzi a hepatitis-C-ben szenvedő betegeknél a májrák kialakulását

Azok közül a hepatitis-C betegek közül, akik interferont kaptak, kevesebben betegedtek meg májrákban, még ha a kezelés nem is szüntette meg a betegséget, olvashattuk japán kutatók egy közleményében.


Az idült májgyulladásról

Az idült májgyulladás (hepatitis chronica) a tartósan kóros májpróbákkal igazolt, 6 hónapnál tovább tartó, májat érintő gyulladásreakció.


Az epeutak gyulladásai

Az epeutak gyulladásaiért leggyakrabban az epeúti kövesség tehető felelőssé. Ezenkívül más, pl. az immunrendszer betegségei következtében kialakult epeúti szűkületek vagy daganatos megbetegedések is szerepet játszhatnak.


Az epegörcs oldása

Epekő úgy keletkezik, hogy az epefolyadék összetétele megváltozik. legtöbbször koleszterinből, pigmentekből és mészből áll. Epekő gyakran kialakul (nőknél gyakrabban, mint férfiaknál), de általában nem okoz problémát.


Epe - kő nélkül

Az epe a májban keletkezik: attól függően, hogy mennyit eszünk, 3-7 dl is képes egy nap kiválasztódni a kis epekapillárisokon keresztül az epehólyagba. Az epehólyag egy kicsi körtealakú zsákocska, fő feladata a híg, folyékony, sárgás, frissen termelt epe tárolása és sűrítése. Étkezés során, amikor zsiradék kerül a gyomorba, zöldes színű, sűrűbb epét lövell a patkóbélbe.


| | | | | | | | 18 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop