Főoldal » Betegségek » Allergia, immunbetegségek »


Immunrendszer

Ez a biokémiai folyamat az egészség és a gyógyulás sarkköve, ám végzetes is lehet.

Immunhiányos állapotok

Az immunrendszer csökkent (ritka esetben hiányzó) működését nevezzük immundefektusnak.

A gyulladásos gócokról

Sokan nem is gondolják, hogy fog, mandula, epehólyag vagy prosztata gyulladása gócként szerepelhet és állhat számos betegség hátterében. A gócfertőzés lényege ugyanis az, hogy a vérkeringésbe jutó baktériumok toxinjai sokszor egészen távoli szervekben okoznak gyulladást vagy egyéb lappangó, elhúzódó problémát, ráadásul már egy egészen enyhe fertőzés is aktiválhatja a lappangó gócot.


Különös allergia fajták

Az allergiás reakciók több mint 90 százalékáért nyolc ételféleség a felelős: tej, tojás, földimogyoró, dió, hal, kagyló, szója, búza. Vannak azonban néhányan, akik igen szokatlan allergénekre reagálnak. Ezek ritkaságok, mégis érdekességképpen felsoroljuk őket:


A szénanátha és a csalánkiütés korszerű kezelése

A fexofenadin-hidroklorid gyorsan és hatékonyan enyhíti vagy szünteti meg a tüneteket!


Gyógyítás méreggel?

A botulinum toxin, amelyet kis adagban már alkalmaznak ránctalanításra és bizonyos idegrendszeri rendellenességekre, egy nap talán milliókon segíthet.


Nyugtató ételek és italok

Ha stresszes, fáradt, ingerült, ne nyúljon azonnal gyógyszerhez, nézzen körül a piacon vagy a kamrában! Az alábbiakban olyan ételeket és italokat sorolunk fel, amelyek csökkentik a test és a lélek feszültségét.


A bél gyulladásos betegségei

A gyulladásos bélbetegségek (ide tartozik a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa) a beteg egész életét befolyásoló, krónikus betegségek. A tünetek hasonlíthatnak az irritábilis bél szindróma egyes formáihoz a prognózisát és szövődményeit tekintve, utóbbi sokkal enyhébb.


hirdetés