A szénanátha és a csalánkiütés korszerű kezelése

A fexofenadin-hidroklorid gyorsan és hatékonyan enyhíti vagy szünteti meg a tüneteket!

allergia, szénanátha, gyógyszer | InforMed Hírek11   InforMed

Az allergiától szenvedők a megmondhatói, hogy hány szert kipróbálnak, mire megtalálják azt, amelyben maradéktalanul megbízhatnak. Míg a beteg korábban elfogadni kényszerült a tünetek enyhülését hozó gyógyszerek bizonyos mellékhatásait, mint például az álmosság, a fokozott étvágy, a csökkent koncentráló képesség, addig a mai modern második generációs antihisztaminok esetében ilyen mellékhatásokkal már sokkal kevésbé kell számolni!

Az antihisztamin

Az antihisztamin megakadályozza a hisztamin kötődését receptoraihoz, ezáltal gátolja a tünetek kialakulását.

A gyógyszerek első generációja, az úgynevezett első generációs antihisztaminok hatóanyagai a központi idegrendszerbe is bejutottak, és az ott lévő receptorokhoz is kötődtek. Ezáltal olyan mellékhatásokkal rendelkeztek - álmosság, fejfájás, fáradtságérzés, gyomorfájás -, amelyek rontották az életminőséget. Mellékhatásaik miatt ma már csak ritkán alkalmazzák őket.

A második generációs antihisztaminok, amelyek közé a fexofenadin-hidroklorid, az Ewofex hatóanyaga is tartozik, csak a megfelelő helyen fejtik ki hatásukat, ezért mellékhatások elvétve vagy nem alakulnak ki.

A leggyakoribb légúti allergia a szénanátha

Az allergiás tüsszögést, orrfolyást, orr-, garat-, szájpadlásviszketést és orrdugulást allergiás rinitisznek, hétköznapi nevén szénanáthának, a könnyező, vöröslő szemtüneteket pedig allergiás kötőhártya gyulladásnak nevezzük. Többnyire fűfélék, gyomnövények, fák vagy virágok pollenjei, házipor-atka, állatszőr vagy penészgomba spóra váltja ki a tüneteket.

Bármely allergiának tünete lehet a csalánkiütés. Csalánkiütés esetén a 6 héten túl fennálló folyamatot krónikusnak tekintjük. Csalánkiütést gyógyszerek, táplálékok is okozhatnak, továbbá a bőrre kerülő fémek, kozmetikumok, illatanyagok, színezékek stb. is kiválthatnak bőrgyulladást. Allergiára hajlamos (atópiás) egyének gyakran szenvednek visszatérő ekcémás bőrtünetektől.

Ewofex - az allergia összes tünetéreAz Ewofex második generációs antihisztamint, fexofenadin-hidrokloridot tartalmaz, amely ugyan különböző dózisban, de mindkét allergiatípus korszerű kezelését biztosítja.

Az Ewofex 120 mg filmtabletta a szezonálisan jelentkező allergiás rinitisz (szénanátha) során előforduló tüneteket kezeli, míg az Ewofex 180 mg filmtabletta a bőr allergiás állapotával, az úgynevezett krónikus csalánkiütéssel kapcsolatos tüneteket csökkenti.

Ewofexből napi 1 filmtabletta elegendő a tünetek enyhítésére, így adagolása egyszerű, könnyen megjegyezhető. A fexofenadin 60 percen belül jelentős mértékben csökkenti a bőrkiütéses hólyagok méretét, és a viszketést. Aki csak egyszer is komolyan szenvedett az allergiától, az tudja igazán értékelni az Ewofex hatásának gyorsaságát! Az Ewofex korszerű hatóanyaga nincs jelentős hatással a központi idegrendszerre, így relatíve nem álmosít, nem okoz bágyadtságot, nem zavarja a koncentrációt, nem növeli az étvágyat. A tünetek megszüntetése által jelentősen javítja az allergiában szenvedők életminőségét.

Az Ewofex fexofenadin-hidroklorid tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Ewopharma International s.r.o.
Hlavná 13
83101 Bratislava
Szlovák Köztársaság

További információ: www.allergiara.hu
| allergia, szénanátha, gyógyszer
2013-02-13 09:58:24


A rovarméreg allergia életveszélyes

A rovarméreg allergia a népesség körülbelül 0,5-5 százalékát érintő probléma, és tekintettel az esetleg fellépő életveszélyes állapotra, rendkívül fontos a pont...


Hidegallergia, fagyás

Érdemes alaposabban megismerkedni a hideg hatására kialakuló bőrbetegségekkel, mivel megfelelő óvintézkedések betartásával többnyire megelőzhetők.


Bélbaktérium véd a tejallergia ellen?

Egészséges csecsemők bélbaktériumainak felhasználásával gátolták meg a tehéntej-allergia kialakulását egereknél amerikai és olasz kutatók.


Minden tizedik amerikai felnőtt ételallergiás

Az amerikai felnőttek több mint 10 százaléka (26 millió ember) ételallergiás, és nagyjából kétszer ennyien hiszik, hogy ételallergiájuk van, miközben nincs valódi t...


A gluténmentes kockázatos

A gluténmentes étrend növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát - állapították meg kínai kutatók.