Az anafilaxiás tünetek enyhítése

Brit kutatók új módszert találtak a súlyos allergiás reakció okozta anafilaxiás sokk tüneteinek és hatásának csökkentésére.

anafilaxia, allergia | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
Az anafilaxiás sokk tünetei a bőrpír és a légzési nehézségek, de súlyos esetben akár szívmegállást és halált is okozhat.

A glasgow-i egyetem kutatói felfedezték, hogy az IL-33 nevű molekula fokozza az allergiás reakciót, és a tünetek enyhítésére egy kísérleti gyógyszert is kifejlesztettek.

Dr. Alirio Melendez, a kutatás vezetője így nyilatkozott a felfedezésről: – Vizsgálatunk során kiderült, hogy az IL-33 fontos szerepet játszik az anafilaxiás sokk alatt a gyulladás igen nagymértékű fokozódásában, és megértettük, hogyan lehet közbelépni, és csökkenteni ezt a hatást.

Az IL-33 molekula nélkül az allergiás reakció sokkal kevésbé lenne súlyos, és nagymértékben csökkenne a halál kockázata is.

A kutatók egy ST2-nek nevezett oldható receptorral gátolják az IL-33 által kiváltott gyulladásos reakciót. Véleményük szerint ez nagyon fontos lépés a súlyos kórkép gyógyításában.

A szakemberek az utóbbi időben azt tapasztalták, hogy emelkedik a szájüregi allergiák száma, különösen friss alma, körte, répa, zeller vagy cseresznye elfogyasztása után.

NetDoctor A01
| anafilaxia, allergia
2009-07-28 12:22:27

Web Design & Development Prowebshop