Élősködők az allergia kezelésére

A napjainkban Skóciában 88 ország kétezer küldöttjének részvételével rendezett parazitológiai konferencián többek közt az élősködőknek az egészség megőrzésében játszott szerepéről is szó esik.

allergia, parazita, immunrendszer | InforMed Hírek 2006 ;4   InforMed | Dobos, L.
A kutatók azt vizsgálják, hogyan lehetne parazitákkal gyógyítani olyan betegségeket, mint például az asztma és a gyulladásos bélbetegség (IBS). Másik téma a malária új gyógymódja.

Napjainkban az allergiás reakciók elhatalmasodott járványáról beszélhetünk, és ennek oka az, hogy „szupersteril” körülmények között élünk.

A fejlődő országokban igen ritka az allergiás megbetegedés. A paraziták léte a gazdától függ, de ahhoz, hogy megéljenek az emberben, le kell győzniük az immunrendszer által kifejtett ellenállást. Sok parazita ezért kifejlesztette a gyulladásos immunválasz elfojtásának módját, de ez az immunválasz az allergiás megbetegedések számos formájáért is felelős.

A konferencián fog elhangzani egy nemrégiben végzett klinikai vizsgálat eredménye is, amelyben élősködők alkalmazásával kezelték a gyulladásos bélbetegségben szenvedőket.

BBC News
| allergia, parazita, immunrendszer
2006-08-11 11:37:34

Web Design & Development Prowebshop