Ismeretlen láz, nyelési panaszok, ismét

láz, nyelési panasz | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Köszönöm hogy második kérdésemre is alapos választ adott!Tekintve azonban, hogy betegségemet illetően továbbra is teljes sötétségben tapogatódzok, engedje meg, hogy immár harmadszor is Önhöz forduljak kérdésemmel. Én vagyok tehát az a 27 éves fiatalember, akinek a kérdésére először "Ismeretlen láz, nyelési panaszok", majd másodszor "Virusfertőzés, hepatitisz?" címen adott választ. A tüneteim sajnos azóta is folyamatosan megvannak, így az immár több mint három hónapja tartó hőemelkedés, a hátamban, a gerincem mentén érzett forróság, a nyelőcsövemben vagy a légcsövemben (nem tudom pontosan lokalizálni) érezhető már-már elviselhetetlen nyomó érzés és a húgycsövem végének vérbősége is.

A közelmúltban egy hétig feküdtem a belgyógyászati klinikán kivizsgálás céljából. Ez alatt az egy hét alatt számtalan különböző vizsgálatnak lettem alávetve: mellkasfelvétel, gerincfelvétel, nyelés-röntgen kontrasztanyaggal, hasi ultrahang vizsgálat, urológiai vizsgálat, naponta vettek tőlem vért, vizeletet, székletvizsgálat is történt, és még az STD ambulanciára is elküldtek, ahol bakteriális tenyésztés céljából mintát vettek tőlem, továbbá újfent megszűrtek AIDS-re, majd mindezek végeztével saját kérésemre elvégezték a Hepatitis-B és C tesztet is.

Az eredmény: az összes begyűjtött leletem negatív, a világon semmiféle szervi elváltozást sem tudtak kimutatni. A laborvizsgálatok eredménye is negatív, az STD ambulancián vett mintából semmiféle kórokozó sem tenyészett ki, nem vagyok sem AIDS-es, sem hepatitis-es. Egyedül a vizeletemben találtak egy kevés gennyt, és az urológiai vizsgálat jelzett a normálisnál talán egy kissé érzékenyebb prostatát, és megerősített abban a meggyőződésemben, hogy a húgycsövem vége valóban vérbő. Megállapították továbbá, hogy az időnként vissza visszatérő "sárgaságomnak" a teljesen ártalmatlan Gilbert-kór az oka.

A végeredmény tehát egy kórházi zárójelentés, melyben tulajdonképpen megállapítják, hogy kutya bajom sincs.

Ennek ellenére kaptam egy doboz antibiotikumot, melyet egy héten át lelkiismeretesen fel is szedtem. Most itt akár be is fejeződhetne a történet, örülhetnék a sok sok begyűjtött negatív leletnek, ám a panaszaim mit sem enyhültek! És noha sokan tanácsolták már az elmúlt hónapokban, hogy próbáljak tudomást se venni a panaszaimról, sajnos ezt nem tudom megtenni. Nem tudom megtenni, mert emiatt az állandó, szűnni nem akaró hőemelkedés miatt kezdek egyre jobban "szétesni".A munkahelyemen egyre kevésbé tudok koncentrálni, a közérzetem kifejezetten rossz, és ez a nyelőcsövemnél vagy légcsövemnél érzett nyomó, szorító érzés is egyre elviselhetetlenebb! Viszont kifogytam az ötletekből, teljesen tanácstalan vagyok! És nem tudom, hogy merrefelé érdemes tovább tapogatózni.

A teljes képhez talán hozzátartozik az is, hogy tavaly április végén költöztem Budapestre, ahol is először egy parkettás lakásban laktam, majd szeptemberben átköltöztem egy másik lakásba, ahol viszont padlószőnyeg van. A panaszaim tulajdonképpen nem sokkal az után kezdődtek, hogy a padlószőnyeges lakásba beköltöztem. Lehetséges esetleg, hogy allergiás vagyok a padlószőnyegre? Vagy talán Budapest levegőjét nem bírom? Okozhat allergia az enyémhez hasonló tüneteket? Lehetséges esetleg, hogy valami allergia miatt vastagodott meg a légcsövem nyálkahártyája, és ez volna az a titokzatos nyomó érzés? És egyáltalán okozhat allergia hőemelkedéses tüneteket?

És ha mégsem allergiával állok szemben, hanem tényleg valami elhúzódó vírusfertőzés áll a dolgok hátterében, akkor hol végeznek el rajtam olyan széles spektrumú vírus-serologiai vizsgálatokat, amelyekből talán kiderülhet, hogy melyik vírus okozza a panaszaimat? Ha pedig sem nem allergia, sem nem vírusfertőzés, akkor mi jöhet még számításba? Lehetséges lenne, hogy ezt a nyomó érzést valami daganat okozza?

Hallottam továbbá az un. polip-ról is. Ez tulajdonképpen micsoda? Lehetséges, hogy polip-om van?

Doktornő! Kérem segítsen kimozdítani az ügyemet erről a holtpontról! Előre is köszönöm fáradozását!

Talán ötödször olvasom végig levelét, hogy próbáljam egységbe foglalni panaszait. És egyre inkább az a véleményem, hogy esetében valami kis, jelentéktelen genetikai defektus (v.s, ez áll a Gilbert-kór mögött is) elhúzódóbbá teszi a külső ágensekkel szembeni reakciókat. Ez pedig beleviszi egy ördögi körforgásba, mely már pszichés panaszokkal is vegyül. Tekintettel arra, hogy autoimmun folyamat is okozhatja tüneteit, esetleg érdemes felkeresnie az ORFI Immunológiai Ambulanciáját (vezetője Nékám professzor) Ez annál inkább szükséges lehet, mert a padlószőnyeg és a légúti allergia lehetősége sem kizárt.

Ezt fokozza az új idegen környezet okozta stressz is, tehát hogy munkáját el tudja végezni, talán szüksége lehet egy ideig szorongásgátló szedésére is. Mindezek mellett én is türelemre intem, mert bőven megvan az esélye arra, hogy minden külső beavatkozás nélkül gyógyulttá váljon. (Örömmel hallanám sorsának alakulását!).

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| láz, nyelési panasz
2002-07-11 14:04:18
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop