Ha kiszűrjük az allergiát okozó anyagot, és azt kis mennyiségben a szervezetbe juttatjuk, akkor szezonban már kész ellenanyagok várják a vérben az allergént. De miért jelent ez terápiás problémát? ">

Allergia, az immunrendszer hisztije

Ha kiszűrjük az allergiát okozó anyagot, és azt kis mennyiségben a szervezetbe juttatjuk, akkor szezonban már kész ellenanyagok várják a vérben az allergént. De miért jelent ez terápiás problémát?

allergia, allergének, homeopátia | InforMed Hírek13   InforMed

Az allergia az immunrendszer agresszív reakciója egy ártalmatlan anyagra.

Ezért a kezelés iránya egyre inkább az immunrendszer szabályozás felé tolódik el.

Amióta tudjuk, hogy az allergia az immunrendszer téves reakciója, a kezelés iránya a hagyományos tüneti kezelést jelentő orr- és szemcseppek, szteroidok, antihisztaminok helyett egyre inkább az immunrendszer szabályozás felé tolódik el.

Mit is jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy ha kiszűrjük az allergiát okozó anyagot, és azt kis mennyiségben a szervezetbe juttatjuk, akkor szezonban már kész ellenanyagok várják a vérben az allergént. Az ötlet régi, a védőoltások egy típusa is ezen az elven alapszik.

A terápiás problémát általában az egyéni érzékenység jelenti. Nehéz feladat az is, hogyan jusson be veszélytelenül és biztonságosan az allergiát kiváltó anyag a szövetekbe.

A homeopátia 200 éve használja ultramolekulárisra hígított gyógyszereit, melyek szabadon „közlekednek” a szervezetben, sejtfalakon, membránokon át, és a belső elválasztású mirigyeken keresztül hangolják finoman az immunrendszert. Nem kerülnek be az emésztőrendszerbe, a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel.

Az allergénekből készült homeopátiás gyógyszerek alkalmazása szezon előtti érzékenyítésre azonban csak az egyik lehetőség, amit a gyógymód az allergiára kínál.

Az allergiát homeopátiás megközelítésben többféle módon lehet kezelni. A homeopátiás terápia különlegessége, hogy a betegséget nem diagnózisként, hanem egyénre jellemző tünetek összességeként kezeli.

Nincs betegség, csak beteg ember – azonos hatásokra az emberek másféle tüneteket produkálnak, csak rájuk jellemző, individuális módon, testi, emocionális és lelki szinten. Logikus, hiszen egy náthát sem élünk meg azonosan. Az allergia is számos különböző formában létezik. Pl. egy levegőben szálló pollen egyikünknél fáradtságot és szárazköhögést, másikunknál náthát és depressziós kedélyállapotot okoz.

A homeopátiás gyógyítás azon a tényen alapul, hogy az emberi test öngyógyító képessége serkenthető. Krónikus betegségek, mint pl. az allergia kezelésénél a betegségek mögött meghúzódó lelki és érzelmi háttér felderítése a homeopátiás szerválasztás egyik legfontosabb eszköze. De a pszichés háttér mellett fontos megérteni a környezeti és fizikai stressztényezőket is. Ezek összességének hatására alakul ki az a tünetcsoport, amit betegségnek nevezünk. A homeopátia az immunmodulációt az egyéni tünetekre legjobban illő szerrel indítja meg. Ezt összességében alkati kezelésnek nevezzük.

De ha az ember csak a tüneteit kívánja természetes módon csökkenteni, szezonban lehet az egyéni allergiás tünetekre homeopátiás szert választani, orvosi tanács vagy könyvek alapján.

A szénanátha és nátha kezelésében régóta bevált szerekből állították össze a Coryzalia komplex homeopátiás gyógyszert. Ez a szer akár komplementer módon is alkalmazható, vagy enyhébb szénanáthás tüneteknél önmagában is megoldás lehet.

A kezelést ki lehet egészíteni a hisztamin homeopátiás hígításával, ami az antihisztamin típusú gyógyszerekhez hasonlóan enyhíti az allergiás reakciókat. Ez általánosan javasolható, bármilyen allergia esetén.| allergia, allergének, homeopátia
2015-05-18 10:27:51
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop