Táplálékallergia

allergia, gyermek, Dermatitis | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Szeretném megtudni, milyen konkrét diagnosztikus eredmény szükséges ahhoz, hogy 3 éves gyermekemről kimondják végre, táplálékallergiás. Három éve kísérletezünk, járunk orvostól-orvosig. Atopiás dermatitise van, emellett tej és szója fogyasztás után túrós-nyákos széklet, hasmenés jelentkezik. Marhahús ,tojás és csirkehús fogyasztásakor csak atopiás dermatitis jelentkezik (keresztallergia). Mivel két éve ezen allergéneket nem fogyasztja, antitestet kimutatni nem sikerül. Terhelést a helyi szakorvos nem engedélyez. Szakorvosi véleményre azért lenne szükségünk, mert gyermek háziorvos váltás után tudomásunkra jutott, hogy jogosultak lennénk emelt családi pótlékra és GYES-re a gyermek tíz éves koráig. Az óvodában (magán óvoda, állami intézménybe "ilyen" gyereket itt nem vesznek fel) étkezését itthonról kell megoldanunk, bár az édesanyja dolgozik.

Szeretnénk megtudni ennek törvényi hátterét, ki jogosult, milyen kritériumoknak kell megfelelni, milyen dokumentumokkal kell rendelkezni?

Köszönettel

Tisztelt Kolléga Úr,

Keresse fel a lisztérzékenyek civil szervezetét, címük Budapest, II. ker. Palánta utca 11. Telefonszámuk: 326- 0770. Magam is kaptam már tőlük információt, hivatkozhatnak rám, igen készségesek. De nem elég a törvényi hátteret ismerni, ha nem egyértelmű a diagnózis, keressen fel egy egyetemi klinikai ambulanciát, ahol a betegség specialistái működnek.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| allergia, gyermek, dermatitis
2002-07-11 14:37:42

Web Design & Development Prowebshop