Minden tizedik amerikai felnőtt ételallergiás

Az amerikai felnőttek több mint 10 százaléka (26 millió ember) ételallergiás, és nagyjából kétszer ennyien hiszik, hogy ételallergiájuk van, miközben nincs valódi tünetük.

ételallergia | InforMed Hírek16   InforMed | Glanz, J.

Ez áll a AMA Network Open című folyóiratban megjelent tanulmányban, melyet a chicagói Northwest University Feinberg Medical School kutatói publikáltak.

Az ételallergénekkel szembeni érzékenység tüneteit mutató felnőttek mindössze felénél diagnosztizálták ténylegesen a betegséget és kevesebb mint 25 százalékuknak írták fel a legsúlyosabb tünetek elleni adrenalin-injekciót.

Az ételallergiás felnőttek csaknem felénél felnőttkorban jelentkezett legalább az egyik ételallergiájuk.

Az amerikai felnőttek körében leggyakoribb ételallergének a kagyló (7,2 millió felnőtt allergiás rá), a tej (4,7 millió), a földimogyoró (4,5 millió), a dió (3 millió), a hal (2,2 millió), a tojás (2 millió), a búza (2 millió), a szója (1,5 millió) és a szezámmag (0,5 millió).

Az ételallergiák 90 százalékáért ezek az allergének a felelősek az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA) becslése szerint .

Az ételallergia életveszélyes reakciót (anafilaxiás sokkot) is kiválthat. Fontos, hogy felkeressünk egy orvost a pontos kivizsgálásért és a diagnózis felállításáért, mielőtt teljesen száműzünk bizonyos ételeket az étrendünkből. Ha az ételallergia beigazolódik, akkor a kezelés megértése is kulcsfontosságú, beleértve az anafilaxiás sokk tüneteinek felismerését és azt is, hogy mikor kell adrenalint használni,
| ételallergia
2019-01-11 13:56:12
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop