Élelmiszerallergia

Megdöbbentő adat, hogy minden tizedik embernek gondot okoz az élelmiszerallergia, illetve az "ételintolerancia". Csoda-e, ha immunrendszerünk nemkívánatos ámokfutását még a különösen egészségesnek kikiáltott élelmiszerek is előidézhetik? ! Az alábbiakból megtudhatja kedves Olvasónk, hogy miként is juthatunk az allergiát kiváltó okok nyomára, és hogyan kerülhetjük el a gyakran felkínált kétes "terápiákat".


Ételeink okozta bőrreakciók

A nagy ünnepek a pénztárcánk mellett leginkább az emésztőrendszerünket veszik igénybe. Ez ránk, magyarokra különösen vonatkozik, mivel a magyar konyha köztudottan egészségtelen, túl zsíros, fűszeres.


Laktóz intolerancia, tejcukor-emésztési zavarok

A tejben lévő tejcukor (laktóz) egy kétkomponensű egyszerű szénhidrát, úgynevezett diszaharid.


Ételek és allergiák

Az ételallergia a szervezet túl heves reakciója az élelmiszerek - általában - fehérje eredetű alkotórészeire.


Táplálékallergia

Tejallergia esetén például nem elég elhagyni a tejet, mert a joghurt, a túró vagy a sajt is tartalmaz tejfehérjét. Ha nagyon sok étel vált ki allergiás reakciót, akkor nemcsak a tejfehérje, hanem az ásványi anyagok - a kálcium, magnézium, vas - bevitele is hiányos lehet, sőt felléphet jód- és vitaminhiány.


| | | | 5

Web Design & Development Prowebshop