2000. 03. 01
Megdöbbentő adat, hogy minden tizedik embernek gondot okoz az élelmiszerallergia, illetve az "ételintolerancia". Csoda-e, ha immunrendszerünk nemkívánatos ámokfutását még a különösen egészségesnek kikiáltott élelmiszerek is előidézhetik? ! Az alábbiakból megtudhatja kedves Olvasónk, hogy miként is juthatunk az allergiát kiváltó okok nyomára, és hogyan kerülhetjük el a gyakran felkínált kétes "terápiákat".
2000. 02. 07
A nagy ünnepek a pénztárcánk mellett leginkább az emésztőrendszerünket veszik igénybe. Ez ránk, magyarokra különösen vonatkozik, mivel a magyar konyha köztudottan egészségtelen, túl zsíros, fűszeres.
1999. 09. 27
A tejben lévő tejcukor (laktóz) egy kétkomponensű egyszerű szénhidrát, úgynevezett diszaharid.
1998. 12. 07
Az ételallergia a szervezet túl heves reakciója az élelmiszerek - általában - fehérje eredetű alkotórészeire.
1998. 01. 00
Tejallergia esetén például nem elég elhagyni a tejet, mert a joghurt, a túró vagy a sajt is tartalmaz tejfehérjét. Ha nagyon sok étel vált ki allergiás reakciót, akkor nemcsak a tejfehérje, hanem az ásványi anyagok - a kálcium, magnézium, vas - bevitele is hiányos lehet, sőt felléphet jód- és vitaminhiány.
Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!
Magunkról
Adatvédelem
Kapcsolat
Web Design & Development Prowebshop