A szénanátha és a szex

Amikor allergia, szénanátha ellni szereket reklámoznak, hogy használatukkal ismét élvezheti a beteg az aktív életet, általában a gyerekkel ábrázolják a játszótéren, nem a szülőt szex közben, pedig egy felmérés során a megkérdezettek 83 százaléka állította, hogy legalábbis esetenként az allergia befolyással van a nemi életére.

allergia, szex, szénanátha | InforMed Hírek10   InforMed | Dobos, L.
A szénanátha tünetei többek közt az orrfolyás, az orrdugulás. A betegek általában érzékenyek mind a pollenekre, mind a házi porra. A szénanáthásoknak gyakran vannak alvászavaraik is.

A kutatók 700 embert kérdeztek ki, a résztvevők fele volt allergiás. Az utóbbiak 17 százaléka mondta, hogy a betegsége rossz hatással van szexuális életére, a kontrollcsoport résztvevőinek csupán 4 százaléka számolt be a szexuális zavarokról.

Nem ismeretes, hogy pontosan mi az oka ennek az összefüggésnek, de nyilvánvaló, hogy a csöpögő orrtól és a viszkető szemtől az ember nem érzi magát túl vonzónak.

Több kutató is felhívta a figyelmet a vizsgálat újszerű voltára, mindeddig ugyanis nem mérték fel a nemi élet és az allergia összefüggéseit.

A tüneteket lehet enyhíteni, számos vény nélkül kapható spray és kenőcs, valamint antihisztamin-készítmény áll a betegek rendelkezésére, súlyosabb esetekben az orvos ír fel szteroidokat.

Szénanáthások figyelem! Ne hagyják, hogy panaszaik befolyásolják szexuális életüket, kezeltessék magukat és kerüljék el a lehetséges kiváltó okokat!

Health.com
| szénanátha, allergia, szex
2012-08-16 07:28:41
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop