Köhögés, allergia gyermekkorban

allergia, gyermek | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Kisfiam most 8 éves. Pici kora óta tudjuk, hogy allergiás valamilyen növényre, ami májusban illetve szeptemberben virágzik. Ezt sikeresen megtanultuk kezelni. Ami miatt én megkerestem Önt az az, hogy minden évben, amikor beállnak a téli hónapok, vagyis a hűvös idő, minden este fulladásszerűen elkezd köhögni, ami száraz köhögés. Voltunk orvosnál is ez ügyben, de mindig azt a választ kapjuk, hogy kezdődő influenza, kiírnak köptetőt, egy hétig otthon maradunk, majd minden folytatódik előröl! Általában köhögéscsillapító kúpot írnak ki a köhögésre, ami szerintem egyáltalán nem használ. Semmi más tünet nem társul a köhögéshez, de olyan rohamszerűen kezdődik el esténként,a mi szinte egész este tart, hogy nagyon megviseli reggelre.

Megköszönném a segítségét, ha javasolná hova forduljunk, mire gyanakszik ebből a rövid leírásból! Talán még annyit szeretnék közölni Önnel, hogy édesapja erősen asztmás gyermekkora óta, lehet ez a háttérben? Én nem merek mindenféle gyógyszerrel illetve természetgyógyászati füvekkel próbálkozni amíg nem tudom meg az eredetét ennek a köhögésnek! Előre is köszönettel,

A száraz, improduktív köhögés, még inkább, ha fulladással társul, lehet allergiás eredetű. Tehát ugyanúgy kell kezelni, mint az egyéb allergiát. Van akinek a hideg váltja ki. Máskor úgynevezett .infekt allergia lehet. Tehát a fertőző betegség influenza, vagy bakteriális felsőlégúti hurut jár allergiás jelenségekkel.

Megelőzésképpen, de saját tapasztalatom szerint, már a meglévő panaszok, ezekre is hatásos lehet a natrium-chromoglycol spray használata is improduktiv köhögés - tehát ha szárazon, rohamszerűen. köhög - csillapítás mellett. Beszélje meg gyerekorvosával e szer felírását.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| allergia, gyermek
2002-07-11 13:54:32

Web Design & Development Prowebshop