Inni vagy nem inni? - Tej-, tejtermék-gondok…

A tej ősi tápláléka az emberiségnek; az anyatej világrajövetelünk után első táplálékunk, a kecske- és juhtej a hegyi népek számára nélkülözhetetlen élelmiszer. Nálunk a hetvenes években kampány indult a tehéntejfogyasztás fellendítése érdekében, de a szlogen, mely szerint: „A tej élet, erő, egészség”, mára - egyes hírek tükrében - érvényét vesztheti...


Gombák a lakásban - Nem csak allergiások figyelmébe!

Az allergiások egy részét sokszor a pollentámadás lezárulása után is kínozzák a kellemetlen tünetek, de hiába vizsgáltatják ki magukat, járnak orvostól orvosig, se magyarázatra, se megoldásra nem lelnek. A kilátástalannak tűnő helyzetben érdemes körbenéznünk az otthonunkban is, hátha éppen itt találunk rá a bűnösre! Az átvizsgálást semmiképpen se halogassuk, ha tüneteink a szabadban, friss levegőn elmúlnak, mert ekkor szinte biztos, hogy allergiánkat a penészgomba okozza!


A gyermekkori allergiákról

Aki valaha is szenvedett allergiás tünetektől, az jól tudja, hogy azokat felnőttként elég nehéz elviselni. Bár a gyermekek tűrőképessége - furcsa, de a gyakorló orvosok ezt látják - nagyobb a miénknél, az allergiás megbetegedések őket is érintik, így indokolt esetben ők is kezelésre, gondozásra szorulnak. Néhány fontos információ a gyermekkori allergiás eredetű betegségekről ezért jól jön a gyakorlott szülőknek…


Élősködők az allergia kezelésére

A napjainkban Skóciában 88 ország kétezer küldöttjének részvételével rendezett parazitológiai konferencián többek közt az élősködőknek az egészség megőrzésében játszott szerepéről is szó esik.


Nyári étkezés allergiás veszélyei

A legnagyobb kánikulában gyakran megesik, hogy a vízre, mint szomjoltóra már rá se bírunk nézni… ilyenkor frissítőink lehetnek a lehűtött gyümölcsök is. Persze ne együnk össze válogatás nélkül mindenfélét, mert aki hajlamos az allergiára, igencsak pórul járhat…


Közeleg az allergiaszezon

Azaz már itt is van. A hosszú és csapadékos tél után, mely kedvezett a házipor atkák elszaporodásának, itt van a tavasz, és jönnek a sokak által rettegett virágporok: nyakunkon a pollenszezon.


Irányelvek az ételallergiák kezeléséhez

Az Egyesült Államok szakmai szervezetei több mint tízéves kutatómunkán alapuló irányelveket adtak ki a gyakorló orvosok számára az ételallergiák diagnosztikai értékeléséről és kezeléséről.


Szénanátha ellen széndioxid spray

Amerikai kutatók szerint az orrba befújt széndioxid jelentősen csökkenti a szénanátha tüneteit, akár 24 órán át is. A széndioxidot az orrba úgy kell befújni, hogy az egyik orrlyukon be, a másikon ki, az orrüregen keresztül. Az eljárás már 10 perc után érezteti hatását, ami 24 órán át megmarad.


Poratka allergia

Már javában tart az ősz, a pollenallergiások végre fellélegezhetnek… Ám az őszi hónapokban sem maradunk allergia nélkül. Ez az időszak ugyanis az egyik legerőteljesebb a poratka allergiások számára. Sokan téves következtetéseket vonnak le, amikor összekapcsolják az allergiás tüneteket megjelenését a lakásban található por mennyiségével, mert bármennyire is azt hisszük – a leggondozottabb lakás sem pormentes!


Kinek étek, kinek méreg - Élelmiszer-allergia

Felmérések szerint minden ötödik felnőtt túlérzékeny valamilyen élelmiszerre, mégis csak kevesen tudják, hogy egészségügyi panaszaikat az elfogyasztott élelmiszerek okozzák...


10 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop