Mit ehetnek a laktóz érzékenyek?

2017. 03. 26

Ha a tejcukor, (laktóz) emésztése zavart szenved, akkor laktóz érzékenységről, illetve a laktóz intoleranciáról beszélünk.

Táplálékallergének

2016. 09. 04

A táplálékallergia jelentőségét ma is kevesen ismerik fel, pedig az ételallergia számos beteg életét megkeserítheti. Különösen csecsemő- és gyermekkorban gyakori.

Az ételallergiák tünetei

2016. 06. 27

Az ételallergiák több szervünkön is okozhatnak tüneteket.

A tavaszi nagytakarítás veszélyei

2016. 03. 22

Lehet, hogy afféle rítus a tavaszi nagytakarítás, de gondoljuk meg jól, mielőtt leporoljuk a hűtő tetejét, vagy kiporszívózunk a kanapé alatt.A házipor tele van szennyező anyagokkal.

Tojás- és szójaallergia

2016. 03. 21

A táplálékallergia az élet minden területét érinti, és gyökeresen változtatja meg az allergiás egyén addigi életvitelét.

Hiperaktív immunsejtek okozhatják az ételallergiát

2016. 01. 14

Az immunsejtek hiperaktivitása a gyermek születésekor összefüggésben lehet a csecsemő- és gyerekkori ételallergia kialakulásának növekvő kockázatával - írják ki ausztrál kutatók. A tanulmányt a Science Translational Medicine című folyóirat közölte.

A méh- vagy darázscsípés

2015. 08. 03

A méh- vagy darázscsípés legtöbbször csak kellemetlen tüneteket okoz, de ha valaki allergiás rá, életveszélyes is lehet. A rovarcsípésekkel méreganyag kerül a szervezetbe, ami minden esetben akut gyulladást vált ki.

Allergia, az immunrendszer hisztije

2015. 05. 18

Ha kiszűrjük az allergiát okozó anyagot, és azt kis mennyiségben a szervezetbe juttatjuk, akkor szezonban már kész ellenanyagok várják a vérben az allergént. De miért jelent ez terápiás problémát?

Glutén érzékenyek: új betegcsoport

2015. 05. 12

A lisztérzékenység (cöliákia) autoimmun betegség, mely vérvétellel és szövettani vizsgálattal mutatható ki.

Laktózintolerancia

2015. 04. 29

Ha a laktáz enzim hiánya vagy csökkent termelődése áll fenn, a tejcukor bontatlanul halad tovább a bélrendszerben, és a vastagbélben lévő bélbaktériumok bontják el végül rövid szénláncú zsírsavakká és gázokká (széndioxid, hidrogén, metán, kénhidrogén).

4 | |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop