Allergiás nátha, szénanátha

2015. 03. 23

Az allergiás nátha pontosabb elnevezés, mint a szénanátha, mert az utóbbi csak egy bizonyos szezonra utal, ráadásul tudjuk, hogy a panaszokat nem a széna, hanem a pollenszemcsék okozzák.

Egy kis kosz nem árt

2015. 02. 23

Ritkább a gyermekkori allergia ahol nem géppel, hanem kézzel mosogatják az edényeket - derült ki egy svéd kutatásból.

A földimogyoró allergia lehetséges ellenszere

2015. 01. 28

Különleges probiotikum törzset fejlesztették ki a melbourne-i Murdoch Gyermekkórház kutatói. A kedvező hatású baktériumot hatvan, földimogyoró allergiás gyerek részvételével tesztelték.

Keresztallergia

2014. 08. 07

Keresztallergiáról akkor beszélünk, amikor a szervezet a különböző eredetű, de hasonló szerkezetű allergéneket azonosként ismeri fel. Ezek szintén ugyanolyan panaszokat okozhatnak, mint a már ismert fő allergén. A bizonyos növények pollenjére érzékeny szervezet számos élelmiszert is allergén anyagként kezelhet.

Mit tehetünk a szénanátha ellen?

2014. 06. 18

Minden szénanáthás tudja, hogy ügyelnie kell a pollenre és antihisztaminokat kell szednie, de ha az emberek azon 20 százalékához tartozik, akik ebben a kellemetlenségben osztoznak, nem árt, ha a kevésbé ismert kiváltó okokról is tud.

A tavaszi szénanátha elkerülhető

2014. 04. 27

Allergológus szakemberek szerint a tavaszi szénanátha elkerülhető, ha odafigyelünk néhány dologra, és igyekszünk elkerülni a kiváltó okokat.

Tüsszentés, fulladás: meglepő módszerek a tavaszi allergia ellen

2014. 04. 07

Az allergiaszezonban fellépő orrfolyás, tüsszentés, tompult agy hamarosan elkezdődik, és évről évre egyre korábban. Ez azt is jelenti, hogy egyre tovább tart a nyomorúság azok számára, akik pollenallergiásak.

A kora gyermekkorban szedett antibiotikum növelheti a tejallergia és az asztma kockázatát

2014. 03. 17

A kora gyermekkorban szedett antibiotikum növelheti a tehéntejjel szembeni allergia és az asztma kialakulásának kockázatát - állítja egy finn kutatás.

Mogyoróliszttel enyhítették gyerekek mogyoróallergiáját

2014. 01. 31

Kis mennyiségben adagolt mogyoróliszttel enyhítették gyerekek mogyoróallergiáját egy új, kísérleti terápia során. A kis páciensek 80 százaléka ezután biztonsággal fogyaszthatta a korábban veszélyes csonthéjast - olvasható egy új brit tanulmányban.

A cöliákia bőrtünetei

2014. 01. 20

A dermatitis herpetiformis (DH) a gluténérzékenység (lisztérzékenység, cöliákia) krónikus, erősen viszkető, felhólyagosodó bőrtünete. Főként felnőtteknél figyelhető meg, és ezen belül is gyakoribb a férfiaknál és az észak-európaiak körében.

| 5 |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop