Allergénmentesítés otthon

2009. 03. 18

A házad a várad – ha nem vagy rá allergiás. Egy közelmúltban készült felmérés szerint azonban az USA-ban minden második lakos érzékeny valamelyik allergénre, és az esetek jelentős részében valamelyik beltéri allergénről van szó: porról, penészről, állatszőrről. Mit tegyünk, hogy az otthonunk pihenőhely legyen, és ne a tüsszögések forrása? Nézzük át lépésről lépésre az egyes helyiségeket, és számoljuk fel az allergiát okozó anyagok forrásait.

Az allergia véd egyes daganatok ellen

2008. 11. 05

Egy új vizsgálat meggyőzően bizonyítja, hogy az allergia több, mint az immunrendszer bosszantó működési zavara. A túlérzékenység védelmet jelent egyes daganatokkal szemben.

A súlyos ételallergiák kezelése új módszerrel.

2008. 03. 14

Olasz kutatók egy újszerű megközelítést kísérleteztek ki az ételallergiák kezelésére.

Azonosították a lisztérzékenység több génjét

2008. 03. 06

Brit tudósok azonosítottak hét géncsoportot, amelyek valószínűleg a cöliákia (lisztérzékenységre, glutén-allergiára) való hajlamot okozzák.

Szabadítsuk meg a házat az allergénektől

2007. 08. 29

Lassan itt az ősz, hűvösebbek az éjszakák. Az allergiások azonban még nem lélegezhetnek fel. Szállong még a parlagfű pollenje, de a házba is számos allergiakeltő anyag költözhet be.

A laktózérzékenység: új irányelvek

2007. 07. 24

Ha a gyermeke laktózérzékenységben szenved, valószínűleg nem ad neki sem tejet, sem tejterméket. Nem biztos, hogy ez a legjobb taktika, mondják amerikai szakemberek. Az amerikai gyermekorvosok társasága felhívja a szülőket, hogy ne adják fel a reményt, és kínálják meg a gyereket valamilyen tejtermékkel.

Tavaszi allergiák

2007. 04. 15

Napjainkban a ma már népbetegségnek számító allergia egyre nagyobb problémát jelent. Az utóbbi 10 évben a betegek száma megkétszereződött. A felnőtt lakosság 20%-a szenved valamilyen allergiás betegségben, ekcémában, asztmában, táplálékallergiában, szénanáthában. Ezek közül a leggyakoribb allergiás betegség a szénanátha, ami a tavasz beköszöntével kezdi gyötörni az érintetteket...

A szénanátha tüneteit nem csak az allergének válthatják ki

2007. 03. 11

Sok szénanáthás ember nem csak a szokásos allergénekre, például a fűfélék pollenjére reagál, hanem olyan, egyébként nem allergén anyagokra is, mint a hideg levegő, a dohányfüst vagy az éles fény, állítják amerikai kutatók.

Egyre gyakoribb a hajfesték-allergia

2007. 02. 04

Egyre többször jelentkeznek allergiás reakciók a hajfestékekkel szemben, mivel mind többen, elsősorban fiatalok, festik a hajukat, hívják fel a figyelmet londoni bőrgyógyász kutatók.

Fogászati allergia

2007. 01. 09

Budapest, 2007. január 8. (MTI) - Bár Magyarországon nem készült reprezentatív felmérés a fogászati allergia gyakoriságáról, ismeretes tény, hogy létezik. Kinél fordulhat elő, milyen panaszokat okoz, és hogyan orvosolhatók a tünetek? A kérdésekre Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusa válaszolt.

| 9 |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop