A nedves lakás fokozza a gyermekek légúti allergiáját

A nedves, beázott lakásokban tenyésznek az allergének, és egy kutatási beszámoló szerint az ilyen környezetben élő gyerekeknél gyakrabban lép fel légúti allergia.


Mi az a laktózintolerancia, és mit ehet a beteg?

A laktóz más néven tejcukor. Laktózérzékenységről (intolerancia) akkor beszélünk, ha a szervezet képtelen lebontani a bevitt laktózt.


Azonosították a gluténallergiát kiváltó "bűnös hármast"

Ausztrál kutatók azonosítottak a gluténban három olyan szakaszt, amely kiválthatja az embereknél a sikérfehérjére való érzékenységet, a cöliákiát.


Ételallergia: sem felismerni, sem kezelni nem könnyű

Átlagosan minden tizedik felnőtt és még több gyerek mutat túlérzékenységet valamilyen ételre, ennek ellenére a diagnózis a szakemberek szerint ma sem egyszerű, a gyógyítás pedig nem mindig sikerül. A Journal of the American Medical Association című folyóirat legfrissebb számában terjedelmes, összefoglaló cikket szentelt ennek a kérdésnek.


A bélférgek védenek a háziporatka-allergia ellen

Egy vietnámi csoport eredményei megerősítik azt az elméletet, miszerint a parazita bélférgek segíthetnek megelőzni az asztmát és más allergiákat. Ez az eddigi legnagyobb, és tudományosan legmegalapozottabb felmérés, ami a kampósféreg, és a hozzá hasonló bélférgek, illetve az allergia és az ekcéma közötti kapcsolatot elemzi.


Az anafilaxiás tünetek enyhítése

Brit kutatók új módszert találtak a súlyos allergiás reakció okozta anafilaxiás sokk tüneteinek és hatásának csökkentésére.


Fölfedezték az allergia génjét

Egy hibás gén jelentősen fokozza az allergiás megbetegedések, mint például az ekcéma és az asztma kialakulásának valószínűségét, jelentik skót kutatók.


Kapcsolat az ekcéma és az asztma között

Egy kutatási beszámoló szerint, mely a bőrbetegségtől a légzési nehézségekig tartó folyamatot vizsgálta, sikerült megtalálni a kapcsolatot az ekcéma és az asztma között.


Az allergiás nátha

Nem fertőzéses eredetű, idült orrnyálkahártya gyulladás, mely a szervezet felesleges, túlzott védekező képességéből adódik.


Allergénmentesítés otthon

A házad a várad – ha nem vagy rá allergiás. Egy közelmúltban készült felmérés szerint azonban az USA-ban minden második lakos érzékeny valamelyik allergénre, és az esetek jelentős részében valamelyik beltéri allergénről van szó: porról, penészről, állatszőrről. Mit tegyünk, hogy az otthonunk pihenőhely legyen, és ne a tüsszögések forrása? Nézzük át lépésről lépésre az egyes helyiségeket, és számoljuk fel az allergiát okozó anyagok forrásait.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop