Hirdetés

Óvjuk az immunrendszerünket!

A megfázás és nátha időszakában fontos, hogy az immunrendszer minél jobban működjön. Egészségünkre nemcsak úgy vigyázhatunk, hogy vitamintablettákat szedünk, fertőtlenítjük a kezünket vagy kerüljük a köhögő munkatársainkat. Néhány rossz szokásunk meglepő módon hatással van arra, hogyan védekezik szervezetünk a nátha és az influenza ellen.

immunrendszer, immunerősítés, megfázás, nátha |

InforMed Hírek9   InforMed | Dobos, L.

Az alábbiak szem előtt tartásával támogathatjuk immunrendszerünket, és egészségesek maradhatunk.

Törődjünk a barátainkkal

A barátság csodát tesz az immunrendszerrel. Kutatások igazolják, hogy minél kevesebb emberi kapcsolata van valakinek, annál nagyobb valószínűséggel betegszik meg, áradnak szét agyában a szorongást okozó vegyi anyagok, sőt, élettartama is rövidebb lehet a társaságot kedvelőkénél. Egy 276 emberre kiterjedő vizsgálat szerint azok, akiknek hatnál több kapcsolata volt, négyszer jobban le tudták győzni a vírusokat.

Ha végképp nincs időnk összefutni a barátainkkal, ismerőseinkkel, egy email is segít fenntartani a kapcsolatot.

Aludjunk eleget

A kialvatlanság az immunrendszer egyik fő ellensége. Jó példa erre, hogy a vizsgaidőszakban az éjszakázó diákok körében sokkal gyakoribbak a betegségek. Azok, akik négy órát alszanak éjjel, fele annyi influenza ellenes antitestet termelnek, mint akik 8 órát.

A legtöbb felnőttnek 7-9 óra megszakítás nélküli alvásra van szüksége.

Ne fojtsuk el a haragunkat

Egy egészséges veszekedés a házastársunkkal legalább olyan jót tesz, mint a mérsékelt tempójú testedzés. Természetesen nem heves vitáról, sértésekről van szó, csak arról, hogy az elfojtás fokozott stresszel jár.

Pozitív szemlélet

Azok, akik számára a pohár általában félig üres, rövidebb ideig élnek, mint azok, akik az élet napos oldalán járnak. A pozitív hozzáállás kevesebb stresszt és jobb egészséget jelent. Az optimisták ráadásul jobban is vigyáznak az egészségükre.

Nehéz alapjaiban megváltoztatni a személyiségünket, de keressünk minden nap valami apróságot, aminek örülhetünk.

Hordjunk magunkkal saját tollat

Különösen hangzik, de igaz, ha van nálunk mindig néhány olcsó golyóstoll, elkerülhetjük a találkozást a sok kórokozóval, ami a postán, a bankban és egyéb nyilvános helyeken a tollakra tapad.

Health.com, kép: sxc.hu
immunrendszer, immunerősítés, megfázás, nátha

2011-12-19 10:10:22

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop