Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia, vagy autoimmun betegség is lehet. Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosának segítségével összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló rendellenességeket.


A nők immunrendszere lassabban öregszik egy tanulmány szerint

A nők azért élnek hosszabb ideig, mint a férfiak, mert immunrendszerük lassabban öregszik - derítette ki egy japán tudósok által publikált tanulmány.


Az immunrendszer erősítésének öt meglepő módja

A téli nátha- és influenzaszezon beköszöntével nem árt megerősíteni a védekezést a kórokozók ellen.


Óvjuk az immunrendszerünket!

A megfázás és nátha időszakában fontos, hogy az immunrendszer minél jobban működjön. Egészségünkre nemcsak úgy vigyázhatunk, hogy vitamintablettákat szedünk, fertőtlenítjük a kezünket vagy kerüljük a köhögő munkatársainkat. Néhány rossz szokásunk meglepő módon hatással van arra, hogyan védekezik szervezetünk a nátha és az influenza ellen.


A tüdő immunsejtjei kijavítják a vírus által megtámadott szöveteket

A Pennsylvania-egyetem kutatói beszámolnak arról, hogy egy korábban ismeretlen immunsejt-csoport hangolja össze influenza fertőzés után a szervezet öngyógyító válaszát.


Máj és immunrendszer

A fertőzések ellen küzdő immunsejteket a máj bizonyos esetekben paradox módon lebontja - állapították ausztrál kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányukban.


Éjszaka dolgozik az immunrendszer

Amerikai kutatók szerint igaz az a közhiedelem, hogy éjszaka jobban gyógyul az ember. A Stanford-egyetem kutatói gyümölcslegyeken végzett kutatásaiból kiderült, hogy a szervezetet megtámadó baktériumok ellen sokkal keményebben dolgozik az immunrendszer éjszaka, mint nappal.


Immunerősítés a fókuszban

A téli hónapok vége felé - függetlenül az eltelt időszak átlaghőmérsékletétől -immunrendszerünk aktivitása mélypontra süllyed, s ezért ilyentájt gyakrabban betegeskedünk. Hogyan kerülhetjük ezt el? Mivel erősíthetjük, óvhatjuk szervezetünket? Ezzel kapcsolatban sok hasznos tanácsot olvashatnak a következő oldalakon, egyúttal olyan szerekkel és módszerekkel is megismerkedhetnek, amelyek alkalmazásával „felturbózható” az immunrendszer működése…


Immungyenge gyerekek

Az anyukák sok „galád dologra” képesek csemetéik egészsége érdekében. Ha kell, spenótot tömnek beléjük, avagy sárgarépa-főzelékkel traktálják fintorgó gyermekeiket. Mostanában a probiotikumos termékek számítanak slágernek főleg az antibiotikumok után.


Új remény immungyengéknek

Amikor feltesszük a kérdést: „Mi az egészség?”, számtalan válasz születhet. Ezekből kiviláglik, hogy a jó testi erőnlét még nem az egészség! Mégis érezzük, hogy az igazság az erőnlét fogalma mögött rejtőzik...


| 2 |

Web Design & Development Prowebshop