A konyhasó hasznos is lehet

A túl sok konyhasó fogyasztása szívbetegséget okozhat, de van egy olyan előnyös oldala is, amivel eddig nem foglalkoztak, valószínűleg a szervezet ősi védekezése a baktériumok ellen.


Oxigénhiánnyal növelték az immunsejtek hatékonyságát

Oxigénhiánnyal növelte a vírusok és a rák ellen küzdő immunsejtek hatékonyságát egy kutatócsoport - adta hírül be kedden a Grazi Egyetemi Klinika.


Immunrendszerünk erősítése: zöldség- és gyümölcsválasztás

Ne mindig ugyanarról a helyről vásároljunk zöldséget-gyümölcsöt, főleg az őszi-téli időszakban fontos ez immunrendszerünk erősítése érdekében.


A nők immunrendszere lassabban öregszik egy tanulmány szerint

A nők azért élnek hosszabb ideig, mint a férfiak, mert immunrendszerük lassabban öregszik - derítette ki egy japán tudósok által publikált tanulmány.


Az immunrendszer erősítésének öt meglepő módja

A téli nátha- és influenzaszezon beköszöntével nem árt megerősíteni a védekezést a kórokozók ellen.


Óvjuk az immunrendszerünket!

A megfázás és nátha időszakában fontos, hogy az immunrendszer minél jobban működjön. Egészségünkre nemcsak úgy vigyázhatunk, hogy vitamintablettákat szedünk, fertőtlenítjük a kezünket vagy kerüljük a köhögő munkatársainkat. Néhány rossz szokásunk meglepő módon hatással van arra, hogyan védekezik szervezetünk a nátha és az influenza ellen.


A tüdő immunsejtjei kijavítják a vírus által megtámadott szöveteket

A Pennsylvania-egyetem kutatói beszámolnak arról, hogy egy korábban ismeretlen immunsejt-csoport hangolja össze influenza fertőzés után a szervezet öngyógyító válaszát.


Máj és immunrendszer

A fertőzések ellen küzdő immunsejteket a máj bizonyos esetekben paradox módon lebontja - állapították ausztrál kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányukban.


Éjszaka dolgozik az immunrendszer

Amerikai kutatók szerint igaz az a közhiedelem, hogy éjszaka jobban gyógyul az ember. A Stanford-egyetem kutatói gyümölcslegyeken végzett kutatásaiból kiderült, hogy a szervezetet megtámadó baktériumok ellen sokkal keményebben dolgozik az immunrendszer éjszaka, mint nappal.


Immunerősítés a fókuszban

A téli hónapok vége felé - függetlenül az eltelt időszak átlaghőmérsékletétől -immunrendszerünk aktivitása mélypontra süllyed, s ezért ilyentájt gyakrabban betegeskedünk. Hogyan kerülhetjük ezt el? Mivel erősíthetjük, óvhatjuk szervezetünket? Ezzel kapcsolatban sok hasznos tanácsot olvashatnak a következő oldalakon, egyúttal olyan szerekkel és módszerekkel is megismerkedhetnek, amelyek alkalmazásával „felturbózható” az immunrendszer működése…


| 2 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop