Májtranszplantáció

Míg vesebetegek számára a dialízis is megoldást jelenthet, a súlyos májbetegek számára nincs hasonló kezelés.


Meghalt az a férfi, aki elsőként kapott sertésszivet

David Bennett, 57 éves végállapotú szívbetegségben szenvedő beteg, az első ember volt, aki genetikailag módosított sertésszívet kapott, meghalt a Marylandi Egyetem Orvosi Központjának (UMMC, Baltimore, USA) közleménye szerint, ahol a transzplantációt végezték. Bennett január 7-én kapta meg az átültetést, és a műtét után 2 hónapig élt.


Áttörést jelentő sertésszív-átültetés

Egy terminális állapotú szívbeteg amerikai férfiba géntechnológiával módosított sertésszívet ültettek be, három nappal a műtét után a beteg jól van – közölték orvosai hétfőn.


Fülbeültetés

Új fülkagylót kapott egy amerikai nő. A különleges beültetés sikeresen zajlott, a beteg gyógyulófélben van. A 21 éves nő, Shamika Burrage az amerikai hadseregben dolgozik.


Elvégezték az első magyarországi gyermek-tüdőtranszplantációt

Elvégezték az első magyarországi gyermek-tüdőtranszplantációt - jelentették be a témában tartott szerdai, budapesti sajtótájékoztatón.


Töretlenül őrzi világelsőségét a szervátültetés terén Spanyolország

Töretlenül őrzi világelsőségét a szervátültetés terén Spanyolország, ahol tavaly 5259 transzplantációt végeztek el.


Kína nem engedélyezi a korábban ott tervezett fejátültetést

Kína nem engedélyi a korábban tervezett fejátültetést, amelyet egy kínai és egy olasz sebész a világon első alkalommal végezne el.


Veseátültetésen esett át Selena Gomez

Selena Gomez csütörtökön bejelentette, hogy veseátültetésen esett át nyáron, Instragram oldalán fotót is közzétett, amely kórházi ágyán ábrázolja őt és barátnőjét, aki a donorszervet adta.


Kettős végtag-reimplantációt hajtottak végre Franciaországban

Sikerült visszavarrni egy vonatbalesetet szenvedett fiatal nő két karját - ez volt az első ilyen jellegű műtét Franciaországban.


Kézátültetés felnőttnél fejlődési rendellenesség miatt

A wroclawi Egyetemi Kórház orvosai a világon először végeztek kézátültetést egy fejlődési rendellenesség miatt kéz nélkül született 32 éves férfinél, a donor egy halott férfi volt.


1 | | | |

Web Design & Development Prowebshop