Gyógyítás méreggel?

A botulinum toxin, amelyet kis adagban már alkalmaznak ránctalanításra és bizonyos idegrendszeri rendellenességekre, egy nap talán milliókon segíthet.


Az illatosított gyertyák, légfrissítők is emelik az allergia kockázatát

A téli ünnepi szezon közeledtével gyakrabban használunk illatosított gyertyákat, légfrissítőket, amelyekről érdemes tudni, hogy előhozhatják az allergiás és asztmás tüneteket, ahogyan a fűszeres vagy alkoholos italok is - hangoztatták szakemberek az amerikai allergia, asztma és immunológiai kollégium bostoni kongresszusán.


Veseátültetés alig látható heggel

Veseátültetéshez az átadott szervet korábban nagyméretű műtéti metszés útján távolították el a donorból, ám spanyol urológusok olyan operációs eljárásokat dolgoztak ki, hogy a beavatkozás után a donor testén csak apró, alig látható heg vagy akár még az sem marad.


A tüdő immunsejtjei kijavítják a vírus által megtámadott szöveteket

A Pennsylvania-egyetem kutatói beszámolnak arról, hogy egy korábban ismeretlen immunsejt-csoport hangolja össze influenza fertőzés után a szervezet öngyógyító válaszát.


Célzott gyulladáscsökkentő jelenthet megoldást az idült gyulladásokra

Új típusú, célzottan a gyulladás helyén ható gyulladáscsökkentő gyógyszerhez vezethet kanadai tudósoknak az immunrendszert gátló mechanizmusáról szóló tanulmánya.


Máj és immunrendszer

A fertőzések ellen küzdő immunsejteket a máj bizonyos esetekben paradox módon lebontja - állapították ausztrál kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányukban.


Mit tehetünk a penész ellen?

Nemrégiben végzett vizsgálatok szerint összefüggés van a penész és egyes allergiák, valamint az asztma között. Íme, néhány egyszerű lépés, amelyek segítenek megszabadulni a penésztől.


Tények és tévhitek a szezonális allergiával kapcsolatban

A szezonális allergiában szenvedők az utóbbi hetekben nehéz időket éltek át, és ismét előkerültek a szénanáthával kapcsolatos tévhitek. Mi az igazság?


Portalanítás okosan

Mai életmódunknak "köszönhetően" időnk 80-90%-át belterekben töltjük, itt pedig ki vagyunk téve a láthatatlanul keringő részecskék millióinak: pollenek, mikroorganizmusok, gombák, poratkák okozhatnak elsősorban légúti panaszokat.


Fruktóz érzékenység, avagy amikor a gyümölcs is lehet méreg!

A fruktóz érzékenységnek két fajtája van az egyik az örökletes fruktóz intolerancia a másik a sokkal gyakoribb fruktóz malabsorpció.


10 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop