A bevándorlók egészségesebbek

A bevándorlók általában egészségesebbek, mint a gazdag befogadó országok, például az Egyesült Államok lakói, és gyakran kifejezetten segítik a betegségek elleni harcot azáltal, hogy egészségügyi dolgozóként helyezkednek el az adott országban - derült ki a University College London szakembereinek tanulmányából, melyet a The Lancet című orvosi folyóiratban publikáltak.

bevándorlás, betegségek | InforMed Hírek15   InforMed | Sándor, K.

A tanulmány szerint azok az érvelések, amelyek szerint a bevándorlók egészségi kockázatot jelentenek és terhet rónak az egészségügyi rendszerre, csupán a bevándorlásellenes érzelmek erősítésére használt kitalációk.

A vizsgálat szerint általában a bevándorlók várható élettartama magasabb, mint a befogadó országok lakóié és ritkábban halnak meg rákban, vagy a szívbetegségben.

Ezzel szemben jóval hajlamosabbak fertőző májgyulladásra, a HIV-fertőzöttségre és a tuberkulózisra, de ezeket főleg a bevándorló közösségekben terjesztik.

" A bevándorlók egészségesebbek, pozitívan hozzájárulnak a befogadó országok gazdaságához, és a gazdag országokban, mint az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok, a bevándorlók teszik ki az egészségügyi munkaerő jelentős hányadát" - mondta azegyik kutató.

A szerzők 96 korábbi tanulmányt vizsgáltak meg, és több mint 15 millió migráns esetében készült 5464 elhalálozási arányszám becslést tekintettek át. Azt találták, hogy a halálozási arány kisebb volt a Kelet-Ázsiából és Latin-Amerikából érkezett, de magasabb az Észak-Afrikából és Kelet-Európából érkezett migránsok körben, mint a hat vizsgált nyugat-európai befogadó ország lakói körében.

" A migráció kérdése túl sok országban megosztja a társadalmat és elősegíti a populizmus színre lépését. A migránsok azonban általában jobban hozzájárulnak a gazdasághoz, mint amennyi terhet rónak rá" - írta közleményében a The Lancet szerkesztője.

| bevándorlás, betegségek
2018-12-07 19:04:10

Web Design & Development Prowebshop