HIV áttörés?

A jeruzsálemi Hebrew University két tudósa olyan gyógyszert ígér, mely az AIDS vírusát az emberi szervezetből kiirtja. Három hónapon belül indulnak a klinikai vizsgálatok, amelyek remélhetőleg igazolják az emberi sejttenyészetekben már sikerrel vizsgázott gyógyszer eredményességét.

HIV fertőzés, AIDS, DNS | InforMed Hírek14   InforMed

A módszer szakít az AIDS-et okozó vírusok számát minimálisra leszorító "koktélokkal", a vírus kiirtását, és így a teljes gyógyulást ígéri a betegeknek. Az új megközelítés a vírus DNS-ét sok példányban viszi át a hordozó sejtbe, és ezzel aktivizálja a sejtek önpusztító mechanizmusát, stimulálják ezt a folyamatot.

A kikísérletezett peptidek más létező gyógyszerekkel kombinálva ígéretes eredményeket mutattak a HIV-fertőzött sejttenyészetekben: kéthetes kezelés után nem lehetett fertőzött sejteket találni, amiből arra következtettek, hogy nem csak a fertőzés szűnt meg, hanem a fertőzött sejtek is elpusztultak.

Eredményeiket az AIDS Research and Therapy folyóiratban tették közzé, de a tudósok egy része szerint felfedezésük nem tekinthető jelentős előrelépésnek.

"Ez ezúttal érdekes áttörésnek ígérkezik. Kifejezetten drámai fejlemény, ha egyszer elérte a klinikai kísérletek szintjét" – nyilatkozott Jichák Lévy, az izraeli AIDS munkacsoport 28 éve HIV-pozitív ügyvezető igazgatója.

www.ynetnews.com

| HIV fertőzés, AIDS, DNS
2016-01-11 20:23:37
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop