Hirdetés

Megnőtt a HIV-fertőzöttek száma

A Németországba menekültek növekvő száma az újonnan diagnosztizált HIV-fertőzések számának emelkedésében is megmutatkozik: a német Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) kedden közzétett tanulmánya szerint 2014-ben az előző évhez képest hét százalékkal nőtt a HIV-fertőzöttek száma. A német egészségügyi szervek 2014-ben összesen 3525 új esetet regisztráltak.

HIV fertőzés, menekültek, Németország |

InforMed Hírek13   InforMed | MTI


A Deutsche AIDS-Hilfe nevű szervezet közölte, hogy a fertőzöttek jelentős része olyan országból származik, ahol nagyon gyakori a HIV előfordulása. A betegek még a származási országban fertőződtek meg. Az RKI adatai szerint a Szaharától délre fekvő afrikai országokból származóknál tízről tizenöt százalékra nőtt az új megbetegedések aránya.

Ezzel szemben Ausztriában az utóbbi néhány évben fokozatosan csökkent az új HIV-fertőzések száma. Miközben 2012-ben 523 új esetet regisztráltak, 2013-ban ez a szám 481-re, 2014-ben pedig 403-ra mérséklődött. A bécsi orvosi egyetem víruskutató tanszéke szerint a visszaesés mindenekelőtt Bécset és Stájerországot érintette.

A betegek hatékony terápiához juthatnak a fejlett nyugati országokban, így a HIV-fertőzés krónikus, de kezelhető kórrá vált. A korai diagnózissal és a megfelelő kezeléssel a fertőzés terjedésének veszélye is drasztikusan csökkenthető.

HIV fertőzés, menekültek, Németország

2015-07-09 16:55:18

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop