ÚJ

Nem csak hideget fújhat a légkondi

Nyáron legalább annyian szenvednek az influenzaszerű tünetektől, mint az őszi, téli hónapokban. Ezekért a folyamatokért pedig csak ritkán okolható a fagylalt, vagy a jeges üdítő.


Légiós betegség - nem légiósoknál

A fertőzés a legutóbbi időkig még megfelelő kezelés mellett is átlagosan 15 százalékos halálozással járt - a mostani egy ezrelékkel szemben.


Legionárius-betegség

Nagy riadalmat okozott, amikor az USA-ban 1976-ban háborús veteránok találkozóján egy addig ismeretlen légúti betegség lépett fel, mely gyorsan terjedt és nagy halálozással járt. A megbetegedettekről mint volt légiósokról kapta a legionárius-betegség a nevét.


A legionella baktérium komposzt által is fertőzhet

Komposzttal való munkavégzés által is fertőzhet a legionella baktérium - figyelmeztetnek brit szakemberek.


A baktériumok bosszúja – nem mindig az antibiotikum a jó megoldás

Ha nagyon fáj a torkunk, nem kapunk levegőt, vagy csúnyán köhögünk, ráadásul utazás vagy más fontos program előtt állunk, elvárjuk, hogy az orvos azonnal segítsen. Szinte megköveteljük, hogy antibiotikumot írjon fel, még akkor is, ha az orvos úgy véli, vírusfertőzésről van szó, amire az antibiotikum egyáltalán nem hat.


Légiós betegség veszélye a jacuzziban

Egy brit tanulmány szerint valamennyi jacuzziban ott leselkednek a halálos Legionella-baktériumok. Belélegezve ezek a baktériumok okozhatják a potenciálisan halálos kimenetelű, tüdőgyulladás-szerű ún. légiós betegséget, ami különösen veszélyes a csecsemőkre, az idősekre, valamint azokra, akiknek legyengült az immunrendszerük.


Web Design & Development Prowebshop