Mire figyeljünk az étteremben?

Sok kellemetlenséget előzhetünk meg, ha az étteremben a rendelés előtt körülnézünk, és meggyőződünk arról, hogy higiénés szempontból megfelel-e az elvárásoknak. Egy étterem tisztaságát jól mutatja a mellékhelyiség állapota, sok mindenre lehet ebből következtetni.

étterem, higéné | InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.

Nézzük meg a salátabárt. Az önkiszolgáló pult hideg részlegén maximum 5 C fok lehet a hőmérséklet, a melegpultnál minimum 57 fok.

A salátabár mellett folyamatosan kell állnia egy alkalmazottnak, aki ellenőrzi a hőmérsékleteket, és azt is, nincsenek-e legyek a pult körül, valamint hogy a pult felöltését nem kézzel végzik-e és tiszták-e az edények.

Ha a jég megolvadt a pultnál, vagy a meleg ételen bőr képződik, ne együnk belőle, és szóljunk az üzletvezetőnek.

Vessünk egy pillantást a személyzetre is. A személyzet számára kötelezőnek kell lennie az egyenruhának, és a hátrafésült haj is elengedhetetlen. A felszolgálókon nem lehetnek sebek, és nem köhöghetnek, nem folyhat az orruk. Az öltözékük legyen tiszta, az ingujj ne érjen bele az ételbe tálaláskor, és arra is figyeljünk, nem piszkos-e a kendő, amellyel az asztalunkat letörlik.

Ha tehetjük, figyeljük meg, hogy az étel feldarabolására szolgáló késsel ne vágjanak mást.

| étterem, higéne
2016-09-04 20:29:14

Web Design & Development Prowebshop