Legutóbbi cikkek

A tetanus elleni oltásról, a betegségről és kezeléséről

Ha valaki - bármilyen eredetű - nyílt sebbel jelentkezik a baleseti ambulancián, sosem távozik Tetanus elleni védőoltás nélkül.


Ételek, amitől betegek lehetünk

Egy kis meglepetés: éppen a legegészségesebb ételek jelentik a legnagyobb kockázatot az étellel terjedő betegségek szempontjából is. Egy felmérés szerint ugyanis a leveles zöldségfélék, a kelbimbó és a bogyók jelentik a legnagyobb kockázatot az ételfertőzések szempontjából.


Skarlát és torokgyulladás- Sreptococcusok okozta fertőzések

A streptococcális fertőzéseket a streptococcusoknak nevezett Gram-pozitív baktériumok okozzák. A streptococcusok különböző kórokozó törzsei viselkedésük, kémiai tulajdonságaik és megjelenésük alapján csoportosíthatók. Mindegyik csoport általában sajátos, rá jellemző fertőzés- és tünetfajtákat hoz létre.


Staphylococcus okozta ételmérgezés

A Staphylococcus okozta ételmérgezés olyan étel elfogyasztásától származik, ami a közönséges staphylococcus baktériumok egy bizonyos típusa által termelt méreganyaggal szennyezett. Ez rendszerint hányást és hasmenést eredményez.


Tuberkulózis kezelése

Antibiotikumok (antituberkulotikumok) segítségével általában még a legsúlyosabb tbc-s esetek is gyógyíthatók.


Vérzéses vastagbélgyulladás (E. coli fertőzés)

A vérzéses vastagbélgyulladás (hemorrágiás kolitisz) a gyomor- és bélhurutok egyik fajtája, melyben az Escherichia coli (E. coli) nevű baktérium bizonyos típusai fertőzik meg a vastagbelet, és olyan méreganyagot termelnek, ami hirtelen kialakuló vérzéses hasmenést és néha más, súlyos szövődményeket okoz.


Mire figyeljünk az étteremben?

Sok kellemetlenséget előzhetünk meg, ha az étteremben a rendelés előtt körülnézünk, és meggyőződünk arról, hogy higiénés szempontból megfelel-e az elvárásoknak. Egy étterem tisztaságát jól mutatja a mellékhelyiség állapota, sok mindenre lehet ebből következtetni.


Ételfertőzések és mérgezések

A megbetegedések száma nem egyenletesen oszlik meg az év folyamán. A véletlen szóródástól sokkal erőteljesebb eltérés mutatkozik bizonyos évszakokban. Ezt nevezzük szezonalitásnak.


Mit tehetünk a Salmonella fertőzés ellen?

A Salmonella fertőzést baktérium okozza. A kórokozó az állatok és az ember bélrendszerében él, széklet útján terjed. A széklettel szennyezett ivóvíz vagy az étel elfogyasztása során lehet leggyakrabban elkapni a fertőzést. Rossz higiénés viszonyok között, különösen a fejlődő országokban oda kell figyelni, milyen nyers ételt fogyasztunk!


Tévhitek az ételmérgezésről

Tudja, hogy hogyan előzheti meg a családjában az ételmérgezést? Az emberek jelentős része igennel válaszolna erre a kérdésre.


1 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop