Hirdetés

A bevándorlók fertőző betegségeket hoznak magukkal?

Évszázadok óta leküzdött járványokat hoznak magukkal az Olaszországba érkező illegális bevándorlók - állítja Beppe Grillo, a legnagyobb olasz parlamenti párt az 5 Csillag Mozgalom (M5S) vezére, aki blogján emelte fel a szavát az olasz kormány bevándorlási politikája ellen.

fertőző betegség, bevándorló, járvány |

MTI Hírek11


A legolvasottabb olasz blogként számon tartott beppegrillo.it üzenőfalán három napja az illegális bevándorlás a központi téma. Tbc, nem köszönjük! címmel Beppe Grillo arról írt, hogy Olaszországban nemzeti egészségügyi vészhelyzetet teremtenek az illegális bevándorlók által behozott fertőző betegségek.

A humoristából lett politikai vezető szerint az illegális bevándorlók tbc-t és számos más Európában régóta eltűnt, fertőző betegséget importálnak Olaszországba. Elsőként azokat az olasz rendőröket fertőzik meg, akik a bevándorlókat az Itáliába való érkezésükkor fogadják.

"El akarom kerülni a rasszizmus vádját, de az az abszurd helyzet alakul ki, hogy az afrikai országok lezárják határaikat az Ebola elterjedésétől tartva, mi pedig tárva-nyitva hagyjuk a határokat, egyáltalán nem ellenőrizve azokat, akik ki tudja, honnan érkeznek" - írta Grillo.

Álszentnek nevezte a balközép olasz kormány migrációs politikáját, hangsúlyozva, hogy a most Olaszországba érkező bevándorlókat nem lehet a XX. század elején szintén tömegesen az Egyesült Államokba kivándorló olaszokkal összehasonlítani, ahogyan az olasz kormány teszi, mert "az olaszokat, amint megpillantották New Yorkot, azonnal karanténba zárták Ellis Island szigetén".

Az ellenzéki M5S hivatalos kommunikációs csatornájának tartott blogon szerdán újabb bejegyzés jelent meg arról, hogy a bevándorlókkal érintkező 50 ezer olasz rendőrt elsősorban a tbc fenyegeti, de más baj is van, mert számos bevándorló rühesen és más betegséggel érkezik. Ezt megerősítette a Consap rendőrségi szakszervezet.

Az olasz rendőrség egészségügyi igazgatója viszont úgy nyilatkozott, hogy Beppe Grillo pánikot kelt a rendőrök és az olasz lakosság körében. Eddig az ötvenezerből negyven rendőr bizonyult pozitívnak a tbc-teszten, de ez nem jelenti, hogy betegek lennének, tovább végzik a munkájukat - hangoztatta a felelős.

Idén augusztus végéig mintegy 100 ezer illegális bevándorló érkezett Itáliába, többségük Szíriából és a közép-afrikai országokból.

fertőző betegség, bevándorló, járvány

2014-09-04 18:02:27

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop