Legutóbbi cikkek

Klór vagy ecet?

A klór (hipó) hatásos fertőtlenítőszer, de árt a tüdőnknek, és előállítása a környezetet is szennyezi. Jó-e helyette az ecet?


Diagnózis: ismeretlen eredetű láz

Az ismeretlen eredetű láz nem egy önálló kórkép, hanem elsősorban az orvos hozzáállása a lázas betegséghez: amikor annak oka az elsődleges vizsgálódás és esetleg kezelés kapcsán is felderítetlen marad.


Fertőzés hatása a szervezetre

Bizonyos fertőzések változásokat hozhatnak létre a vérben, károsíthatják a szívet, tüdőket, agyat, veséket, májat vagy a beleket. Az orvos ezeket az elváltozásokat azonosítva fedezi fel a fertőzést.


Rejtett bakteriémia

Rejtett (okkult) bakteriémia során a véráramban baktériumok vannak jelen, habár a szervezetben szemmel láthatólag sehol nincs fertőzés és a gyermek nem tűnik betegnek.


Több a kórokozó az okostelefonokon és a táblagépeken, mint a vécéülőkén

Több a súlyos fertőzést okozó baktérium az okostelefonokon, a táblagépeken és a számítógépek billentyűzetén, mint az irodai vécék ülőkéjén - derült ki egy brit fogyasztóvédelmi kutatásból.


Minden, amit tudni akartál a légfertőtlenítő használatáról!

Rohanó világunkban a környezetszennyezés egyre nagyobb mértéket ölt, a levegőminőség a rengeteg károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően pedig egyre csak nő és nő. Egészségünk védelme érdekében van néhány dolog, amit meg tudunk tenni: ilyen például a saját ökolábnyomunk csökkentése és a levegő tisztítása otthonunkban, munkahelyünkön, a közintézményekben.


A fertőző betegségek újra támadnak!

Az emberiség történelme összefügg a járványok történetével. Számos ókori felirat vagy irodalmi mű emlékezik meg járványokról, de ma már nehéz megállapítani, milyen fertőző betegségekről lehetett szó. Inkább csak sejtjük, hogy himlő, pestis vagy malária fordult elő.


Fertőző betegségek - járványok (3.)

A járvány nemcsak mennyiségileg, de minőségileg is több, mint fertőző betegség. A fertőző betegség egy ember harca a mikroorganizmus egy egyedével, és annak utódaival, a járvány az emberiség harca egy mikroorganizmus-fajjal.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Fertőző betegségek, járványok (2.)

A fertőző betegségek és járványok törvényszerűségeinek megismeréséhez szükséges néhány alapfogalmat tisztázni.


1 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop