Sorozatos hüvelygombásodás

fertőzés, gomba, hüvely, hüvely | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Jó napot kívánok!

Az lenne a kérdésem, hogy a sorozatos hüvelygombásodást hogyan lehet véglegesen megszünteti, valamint, hogy ez a partner számára okozhat -e hólyagosodást?

Előre is köszönöm válaszát.

Mint előző válaszomban is írtam a hüvelygombásodás gyakorivá válása valószínűleg az az oka, hogy túl gyakran, túl sok antibiotikumot eszünk, ami megbontja a bélflóra, majd a hüvelyflóra egyensúlyát és elszaporodnak a gombák.. Egyre többen szednek fogamzásgátlót, ami szintén a hormonális változás kapcsán előidézheti a gyakoribb gomba fertőzést. A sok detergens, ilyen-olyan tusfürdő, dezodor, stb. szintén a természetes védelem kiiktatását idézheti elő. Székrekedés, ezt kísérő végbélpanaszok (aranyér, végbélberepedés, stb.) a bélflórából történő fertőződést eredményezhet. Az allergiás megbetegedésekre adott szteroidok segíthetik a gombásodás kialakulását.

Mindezekből következtetheti, hogy "végleges" megoldás nincsen.

A hólyagosodás miatt azonban nem gombásodás, hanem genitális herpesz fennállásáról lehet szó - ez megint egy eléggé kellemetlen, kiirthatatlan idegdúcokban, velünk élő betegség, bár az acyclovir (és hormonális kezelés eredményes lehet.

Az újabb, monodózisban alkalmazható Candidiasis elleni szerek azonban gyakran hatásosak.

Pl.: fluconazol 150 mg 1x, itracanozol 2x200 g 1x, 20 gr, 200 mg 3 napon át,  ketokanazol 2x400 g 5 napon át.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| fertőzés, gomba, hüvely
2002-07-11 13:42:49
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop