ÚJ

Hisztoplazmózis

A histoplazmózist a Histoplasma capsulatum nevű gomba okozza, mely elsősorban a tüdőt betegíti meg, de néha az egész szervezetre is kiterjed.


Coccidiodomycosis

A coccidiodomycosis (ejtsd: kokcidioidomikózis; San Joaquin-láz, völgyi láz) a Coccidioides immitis nevű gomba okozta fertőzés, mely általában a tüdőt érinti.


Candidiasis

A candidiasis (ejtsd: kandidiázis; candidosis, moniliasis) olyan fertőzés, melyet a Candida fajok valamelyike, elsősorban a Candida albicans okoz. A száj és a hüvely nyálkahártyájának fertőzése egészséges emberekben is előfordul. Cukorbetegeknél, az AIDS-betegek esetében és terhes nőknél azonban sokkal gyakoribb és makacsabb.


Blasztomikózis (blastomycosis)

A blasztomikózis (észak-amerikai blasztomikózis, Gilchrist-betegség) a Blastomyces dermatitdis gomba által okozott fertőzés.


A gombás betegségek kezelése

A gombák éppen olyan betegségokozók, mint a baktériumok és a vírusok. Az orvoshoz forduló betegek egyre nagyobb része küszködik gombás megbetegedésekkel. Tíz évvel ezelőtt a bélrendszer és a belső szervek gombás betegsége még kivételnek számított, ma azonban már ez sem ritkaság!


| 2
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop