Legutóbbi cikkek

A gombásodás kezelése

A gombás betegségek kezelése, különösen, ha már nem friss a fertőzés, nagyon nehéz, és orvostól, betegtől egyaránt sok türelmet kíván. Ezért érdemes törődni a megelőzéssel, a friss elváltozásokat pedig azonnal el kell kezdeni kezelni! Az alábbiakban ehhez kaphatnak tippeket.


Sporotrichosis

A sporotrichosis (ejtsd: sporotrikózis) nevű fertőzést a Sporothrix schenckii nevű gomba okozza. A Sporothrix rózsabokrokon, borbolyán, tőzegmohán, és más talajlakó növényeken telepszik meg. A gazdálkodók, kertészek és növénynemesítők fertőződnek a leggyakrabban.


A sütőtök-fehérje legyőzheti az élesztőgomba-fertőzéseket

Dél-koreai kutatók szerint a sütőtök héjában olyan fehérje található, ami gombaölő hatása révén eredményesen felhasználható a közönséges élesztőgomba-fertőzések ellen.


Van-e gombás fertőzése?

Ha bélrendszerünk gombával fertőzött, annak nem mindig tipikusak a tünetei, mert ez a betegség minden embernél másképp nyilvánulhat meg. Ha a következő kérdésekre igennel vagy nemmel felelünk, viszonylag biztosan megtudhatjuk, orvoshoz kell-e fordulnunk a bizonyosságért.


A Candida-fertőzésről ismét

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza. A gomba kis mennyiségben állandóan a szervezetünkben van, ám a baktériumokkal való megfelelő egyensúlya miatt általában nem tud túlzottan elszaporodni, de ha mégis, akkor Candida-fertőzésről beszélünk. Különösen fogékonyak az AIDS-betegek.


Hatásos gombaellenes gyógyszer készíthető a trópusi húsevő növényből

Hatékony gombaellenes gyógyszer alapanyagául szolgálhat egy indiai húsevő növény, a trópusi kancsókák családjába tartozó Nepenthes khasiana - állítják izraeli kutatók, akik vizsgálataikról a Journal of Experimental Biology című szaklapban számolnak be.


Ezerarcú betegség - Bélgombásodás

A tudósok körében még mindig vita tárgya, vajon a gombák - a bélflóra baktériumaihoz hasonlóan - természetes társbérlők-e az emberi bélcsatornában, avagy csak betolakodók...


Candida "újdonságok"

Ha a gomba-gondok le is kerültek a címlapokról, az e témához kapcsolódó kutatások tovább folynak. Az érintettek ugyanis egyre élénkebben érdeklődnek: kezelni kell-e vagy sem a bélgombásodást, s ha igen, akkor hogyan?


Gombák a bélben is
Tények és tévhitek a Candida-fertőzésről

Divattá vált a gombás fertőzés – vélik sokan. Szinte mindenki gombásodásra gondol elsőként, ha több édességet kíván, kicsit puffad, allergiás vagy fáradékonyabb. Lássuk, mennyi lehet ennek a valóságtartama!? Írásunkkal szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet és ráirányítani olvasóink figyelmét azokra a tényekre, melyekről eddig talán nem is hallottak…


Kandidiázis, moniliázis

A Candida albicans nevű gomba az emberi szájnak, bélnek, hüvelynek, sőt bőrnek is állandó lakója. Betegséget csak leromlott szervezetben, vagy széles hatósugarú antibiotikumok (Chlorocid, Tetran stb.) szedése után, valamint csecsemőkön és újszülötteken okoz.


1 |

Web Design & Development Prowebshop