Genitális herpesz, egyéb gondok

genitális herpesz, fertőzés, fogamzásgátló | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Ez év tavaszán kiderült, hogy teherbe estem. Szerettük volna ezt a gyereket, de anyagi helyzetünk hirtelen megváltozott, megromlott és ráadásul egy fertőzést szedtünk össze. Az orvosok nemi úton terjedő betegségnek gondolták, pedig egyikőnk sem volt hűtlen. Ezek után kb. 10 hetes terhességemet (március végén) meg kellet szakítani, ami engem lelkileg nagyon megviselt. Fogamzásgátlót kezdtem újra szedni. Ennek ellenére erős fájdalommal járó vérezgetés lépett fel nálam kb. egy hónappal ezelőtt, ami két hétig tartott, és azóta sem érzem magamat tökéletesen. Elmentem nőgyógyászhoz. A rákszűrésen kiderült, hogy valami fertőzés utóhatásaként a pH értékemmel gond van. Azt szeretném megkérdezni, hogy az abortusznak pontosan milyen mellékhatásai lehetnek, mert az akkori nőgyógyászom ezt a kérdést mindig ügyesen kikerülte és a másik, hogy mit jelent az ami most a rákszűrésen kiderült. Egyébként 2 doboz Isoprinosine-t kell beszednem és három hónap múlva visszamenni. Előre is köszönöm a felvilágosítást!

A nem kívánt terhességmegszakítás, anyagi gondok, pszichés megterhelés ellenállóképesség csökkenést idézett elő, mely kedvezett a vírusfertőzés kialakulásának, majd kiújulásának. Az Isoprinosine-t ugyanis genitális és egyéb vírusfertőzés esetén szokták adni. Biztosan volt herpeszes kiütése is. Az antivirális kezelés azonban sajnos nem mindíg akadályozza meg a betegség kiújulását. Természetesen gyógyszerszedés alatt gondoskodni kell a fogamzásgátlásról. Ha nem jól tűri a hormonális fogamzásgátlást, használjanak óvszert.

A hüvelyváladék vegyhatásának javítására a Tv-ben is hirdetett gyógyhatású készítmény alkalmas, a fertőzések kialakulását is csökkenti. Remélem, mielőbb lehetőségük lesz a terhesség vállalására, a leírtak alapján ennek nincs akadálya. Figyelmébe ajánlom Rákóczi István az abortuszról..

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| genitális herpesz, fertőzés, fogamzásgátló
2002-07-11 13:40:58


Web Design & Development Prowebshop