Hirdetés

Titokzatos betegség Vietnámban, a WHO segítségét kérik

Titokzatos betegségben tizenkilencen meghaltak, 171-en pedig megbetegedtek Vietnám középső részén - írta pénteken a The Washington Post című amerikai napilap internetes oldala helyi illetékesekre hivatkozva.

fertőzés, járvány |

A fertőzés főleg gyerekeket és fiatalokat érint. Magas lázzal, étvágytalansággal, a kezet és a lábat elborító kiütésekkel kezdődik.

A betegeknél, akik nem jutnak időben kezeléshez, májproblémák, esetleg többszervi elégtelenség is jelentkezhet - mondta el Le Han Phong, Quang Ngai tartomány Ba To körzete népi bizottságának elnöke.

Közel száz embert ápolnak kórházban, közülük tíznek válságos az állapota. A kisebb tünetetek mutató pacienseket ambulánsan kezelik. A betegség a korai kezelésre jól reagál, 29 beteg azonban újra elkapta a fertőzést - mondta Phong.

Az egészségügy-minisztérium áprilisban szakértőket küldött a térségbe, ők azonban nem tudták a kór okát feltárni. A tárca ezután az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az amerikai Betegségellenőrző és Megelőző Központ (CDC) segítségét kérte a vizsgálathoz.

A betegséget először tavaly áprilisban észlelték, de az esetek száma októberre lecsökkent. Márciusban jelentek meg az újabb fertőzéses esetek.
fertőzés, járvány

2012-04-20 22:56:11

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop