Legutóbbi cikkek

Gyakran feltett kérdések a védőoltásokkal kapcsolatban

Még ma is sok tévhit és tájékozatlanság övezi a védőoltásokat, nyáron ráadásul sokan mennek vakációzni olyan országokba, ahol ajánlott némelyik védőoltás. Lássunk néhányat az ezzel kapcsolatosan leggyakrabban feltett kérdések közül:


Szülők! Hazudnak nektek!

Az egyre gyakrabban kitörő kanyarójárványok és más, oltással megelőzhető betegségek fellángolása, valamint az oltások sajnálatos elutasításának gyakorlata tette aktuálissá, hogy közöljük ezt a cikket.


A védőoltások története

Az első hatékony védőoltást, amely a modern kor védőoltási elvét és gyakorlatát megalapozta, a himlő megelőzésére használták.


Meddig véd a himlőoltás?

Aligha nyújt védelmet a hetvenes évek közepe táján kapott himlőoltás – állítják a foglalkozásuk miatt az USA Maryland államában 1994 és 2001 között himlő ellen újonnan beoltott 621 mikrobiológus ellenőrző vizsgálata alapján a kutatók.


ECDC: Az Ukrajnából érkező menekülteknek védőoltásra van szükségük

Sokan, akik jelenleg Ukrajnából az Európai Unió országaiba menekülnek, fokozottan ki vannak téve a fertőzés veszélynek legyengült állapotuk és gyakran a nem megfelelő védőoltásuk miatt. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ ( ECDC ) ezért közzétette azon oltások listáját, amelyekkel a menekülteknél esetleg frissíteni kell.


Oltásellenesség már az internet előtt létezett

Az oltásellenesség nem új keletű jelenség, ahogy egy német tanulmány is mutatja, de a szkeptikusok az internet tömeges használata óta elszántabbak lettek, derül ki a PLOS ONE jelentéséből


Tévhitek a védőoltásokról és a védőoltás-allergiáról

A védőoltási rendszerek globális megjelenése az az orvostudomány egyik leghatékonyabb életeket mentő módszere. Olyan fertőző betegségek váltak megelőzhetővé, amelyek korábban emberek százmillióit betegítették meg.


Oltásellenesség

Az oltóanyagokkal szembeni bizalmatlanság sérülékennyé teszi a társadalmakat egy globális felmérés szerint.


Rendelkezésre áll az oltóanyag a fiúk HPV-oltására

Ha az egészségügyi kormányzat úgy dönt, akár már ősszel elkezdődhet a hetedik osztályos fiúk HPV elleni védőoltása, mert az oltóanyag rendelkezésre áll a vakcinatenderben - közölte a Világgazdasággal az MSD Pharma Hungary Kft.


Kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás - jelentette be Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.


1 | | | |

Web Design & Development Prowebshop