Nincs kapcsolat az oltások és az autizmus között

Egy nagyszabású vizsgálat ismét megállapította, hogy az oltások nem okoznak autizmust. Ezt sokan tudják, meggyőző bizonyítékok is vannak rá, de sajnos, számos ember és szervezet mégsem hajlandó ezt a tényt tudomásul venni.

védőoltás, autizmus | InforMed Hírek12   InforMed | Dobos, L.

Egy ún. meta-vizsgálatról van szó, amely öt korábbi, 1 256 407 gyerek bevonásával készült vizsgálat, valamint öt további, 9920 résztvevős, ún. esetkontroll vizsgálat eredményeit vetett egybe.

Az esetkontroll vizsgálatok azoknak a betegeknek az adatait vetik össze, akiknél valamilyen diagnózist állítottak fel (ez esetben az autizmusét), a velük pontosan megegyező, nem autizmussal diagnosztizált csoportok adataival.

A nagyobb létszámú vizsgálat ezzel szemben a népesség egyes csoportjait tanulmányozta, hogy kiderüljön, a beoltottak közül milyen az autizmussal diagnosztizáltak aránya.

A kutatók a következő megállapításokra jutottak:
  • nincs kapcsolat az oltás és az autizmus között
  • nincs kapcsolat az oltás és az autizmus spektrum rendellenesség (ASD – autism spectrum disorder) között
  • nincs kapcsolat az autizmus és az MMR (kanyaró-mumpsz-rubeola) oltás között.
A vizsgálat nem talált továbbá összefüggést az autizmus és a higanybevitel között sem, beleértve a valaha az oltóanyagok tartósítására használt thimerozált is. Utóbbit az Egyesült Államokban és Európában már nem alkalmazzák.

Forrás: IflScience!

| védőoltás, autizmus
2014-07-02 21:59:20

Web Design & Development Prowebshop