Szülők! Hazudnak nektek!

Az egyre gyakrabban kitörő kanyarójárványok és más, oltással megelőzhető betegségek fellángolása, valamint az oltások sajnálatos elutasításának gyakorlata tette aktuálissá, hogy közöljük ezt a cikket.

védőoltás, fertőző betegségek, gyermek | InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.

Kedves Szülők!

Önöknek hazudnak. Azok, akik azt állítják, hogy az önök gyerekeinek az érdekében szólnak, kockára teszik a gyerekek egészségét, sőt, az életét.

Azt mondják, hogy a kanyaró nem halálos betegség.
De igen, az.

Azt mondják, hogy a bárányhimlő nem komoly dolog.
De igen, az.

Azt mondják, hogy az influenza nem veszélyes.
Pedig az.

Azt mondják, nem baj, ha elkapja a gyerek a szamárköhögést.
De, baj.

Azt is mondják, hogy a védőoltások nem is annyira hatékonyak a betegség megelőzésében.
Az igazság ezzel szemben az, hogy évente 3 millió gyerek életét mentik meg, viszont 2 millióan meghalnak védőoltással megelőzhető betegségekben.

Azt is állítják, hogy a „természetes fertőződés” jobb, mint az oltás.
Nincs igazuk.

Azt mondják, hogy az oltóanyagok biztonságát nem ellenőrzik kellő alapossággal.
Az igazság az, hogy az oltóanyagokat sokkal nagyobb gondossággal vizsgálják, mint bármelyik másik gyógyszert.

Azt is mondják, hogy az orvosok nem ismerik be, hogy az oltásoknak vannak mellékhatásaik.
A mellékhatások azonban közismertek, és néhány kivételes esettől eltekintve igen enyhék.

Azt is terjesztik, hogy az MMR (kanyaró-mumpsz-rubeola) oltástól autizmust lehet kapni.
Nem igaz.

Azt is mondják, hogy az oltóanyagban levő timerozál autizmust okoz.
Nem okoz, és ez az anyag a legtöbb 2001 óta gyártott vakcinában nincs is jelen.

Azt mondják, hogy az oltóanyagok egyik összetevőjeként szereplő alumínium káros a gyerekekre.
A gyerek szervezetébe több alumínium kerül az anyatejből, mint az oltóanyagokból, az alumínium csak sokkal nagyobb mennyiségben káros.

Azt is mondják, hogy az oltások általánosan bevezetett menetrendje túl sok a gyerek immunrendszerének.
Ez sem igaz.

Sokan azt mondják, hogy ha a többi gyerek be van oltva, akkor az övéknek már nem kell.
Ez valamennyi közt a legaljasabb érvelés. Először is, a vakcinák nem mindig 100 százalékosan hatásosak, így lehetséges, hogy egy beoltott gyerek elkaphatja a fertőzést. Még ennél is rosszabb az, hogy vannak, akik valamilyen oknál fogva (immunhiányos állapot vagy allergia) nem olthatók, így a közösség átoltottságától függenek. Azok a szülők, akik elutasítják az oltást, nemcsak a saját gyerekeiket teszik ki veszélynek, hanem másokéit is.

Azt mondják, hogy a „természetes” vagy „alternatív” szerek jobbak, mint a gyáriak.
Nem igaz. A védőoltás a közegészségügy legnagyobb vívmánya, az egyik legfontosabb dolog, amit a szülő adhat a gyerekének.

Az oltást ellenzők, mivel nem képesek a tudományos bizonyítékok ellenében megalapozottan érvelni, azzal jönnek, hogy a gyógyszergyárak bérence vagyok (nem), vagy hogy nem vagyok tudós (de igen).

Hogy miért hazudnak? Vannak, akik azért ijesztgetnek a tudományos kutatáson alapuló gyógyszerekkel, mert hasznot remélnek, el akarják adni az alternatív szereiket.

Vannak aztán, akiket a jó szándék vezérel, és őszintén azt hiszik, hogy a védőoltások ártalmasak. „A tudományban az a jó, hogy akkor is igaz, ha hiszünk benne, és akkor is, ha nem” – mondta egy híres asztrofizikus. Ez esetben azonban arról van szó, hogy a jó szándék nem akadályozza meg a kórokozókat, hogy megfertőzzék az embereket, és a vakcinák káros voltáról szóló üzenetnek tragikus következményei lehetnek.

Az Egyesült Államokban azért törnek ki újból és újból megelőzhető járványok, mert vannak, akik nem engedik beoltatni a gyerekeiket.

Tájékozódjanak. De míg ők ezt úgy értelmezik, hogy „olvassanak el minden, a mi álláspontunkat igazoló honlapot”, én azt mondom, olvassák el a tudományos közösség véleményét. Tanulják meg, hogyan működik az immunrendszer.

Nézzenek utána a járványok történetének, és beszéljenek olyanokkal, akik akkor voltak gyerekek, amikor még nem létezett védőoltás például a gyermekbénulás vagy a kanyaró ellen. Olvassanak Andrew Wakefieldről, aki kimutatta a kapcsolatot az MMR-oltás és az autizmus között, majd visszavonta tanulmányát, és elveszítette az orvosi engedélyét is.

A tájékozódás nem könnyű feladat, a tudományos cikkeket elég nehéz olvasni, de ezt a készséget el lehet sajátítani. És ne feledjék: Nem az oltásoktól kell félni, hanem attól, ami nélkülük történne.

Kapcsolódó rovat:
Gyermekbetegségek
Védőoltások


| védőoltás, fertőző betegségek, gyermek
2016-02-25 23:14:42
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop