ÚJ

Néhány mellékhatástól eltekintve biztonságosak a védőoltások

A védőoltások okozhatnak bizonyos mellékhatásokat, de a komoly mellékhatás igen ritka, és nincs közük az autizmushoz és az 1. típusú cukorbetegséghez - írta az Amerikai Orvostudományi Intézet 17 év után először készített átfogó jelentésében.


Személyre szabott oltások?

Immunrendszerünk részben úgy győzi le a fertőzéseket, hogy nagyon sok különböző gént hoz létre, ami az eltérő kórokozók ellen felveheti a harcot. Ez a genetikai sokféleség azonban hátránnyal is jár: mindannyian máshogy reagálunk az oltásokra.


Nincs értelme várni a gyermekkori oltásokkal

Egyre több olyan szülő van, aki az oltások időpontjának tologatásával próbálja késleltetni a beadást attól félve, hogy a fiatal életkorban adott sok oltás esetleg mentális betegségek oka lehet.


Védőoltás miatt aggódó szülők

A legtöbb szülő hisz abban, hogy a védőoltással megóvhatja gyermekét az esetleg halálos kimenetelű betegségektől, ám egy nemrégiben készült felmérésből kiderül, a szülők több mint felét aggasztják a védőoltások lehetséges mellékhatásai.


A szúnyogcsípés egyúttal vakcinálás lehet

A vérszívó, betegséget terjesztő szúnyogokból hamarosan vakcinát szállító, jótékony rovar lehet japán kutatóknak köszönhetően. A tokiói Dzsicsi orvosi egyetem kutatóinak most megjelent tanulmánya arról számol be, hogy génmódosítással egy vakcina továbbítására tették alkalmassá a szúnyogokat.


Indokolatlan félelem a védőoltásoktól

Egy marylandi kutatócsoport szerint azok a szülők, akik nem adatják be gyermekeiknek a védőoltásokat, félelemből teszik, mert attól tartanak, hogy az oltás többet árthat, mint maga a betegség, amelynek megelőzésére adják.


A védőoltások jelentősége felbecsülhetetlen.

Ebben az évben először vidéken – Egerben került megrendezésre a XI. Országos Védőoltási Konferencia, amelyre közel 600 fő, családorvosok és védőnők regisztrálták magukat.


A legjobb orvosság a védőoltás

A tömeges védőoltás minden idők legnagyobb egészségügyi sikere. A 20. század elején az Egyesült Államokban született gyermekeknek csak a fele élte meg az ötéves kort. Ma szinte már feledésbe merültek azok a betegségek, amelyek ekkora pusztítást okoztak.


A hazai védőoltási rendszer és annak sajátosságai

Minden országnak az a célja, hogy a járványügyi helyzet kedvező legyen. Ennek elérése a társadalom elsődleges érdeke, így óhatatlanul olyan rendelkezéseket is kénytelen hozni, amely esetleg az egyén érdekeit sérti, mivel a társadalmi érdek az egyéni érdeknél fontosabb.


A kiterjesztett immunizációs program

A kiterjesztett immunizációs program gyökerei a himlőeradikációs-programból erednek.


| | 3 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop