Főoldal » Betegségek » Fertőző betegségek » Vírusfertőzések » Madárinfluenza »

Mennyire veszélyes az új H7N9 influenzatörzs?

A héten a madárinfluenza-vírus egy eddig ismeretlen törzse került a világ figyelmének középpontjába. Kínában már hat ember halálát okozta.


Bangladesben terjed a madárinfluenza

Tovább terjed a Bangladesben kitört madárinfluenza-járvány, az ország 64 körzetéből már 35-ben jelen van a H5N1 vírus.


Miért nem alakult ki madárinfluenza járvány emberek között?

Amerikai tudósoknak sikerült megfejteniük, hogyan lehetséges az, hogy a H5N1-es vírustörzs eddig főként csak a szárnyasokkal foglalkozó munkásokat támadta meg, és nem alakult ki emberről emberre átadható mutáció.


Madárinfluenza és matematika

A Földön 6 milliárd ember él. Az elmúlt 10 évben 191 fő halt meg madárinfluenzában. Ez évente 19 elhalálozás a 6 milliárdból. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente minden 1 milliárd emberből 1 egész 1/6-od fő hal meg a madárinfluenza miatt.


Az influenza elleni gyógyszer különös mellékhatásai

Az Egyesült Államok egészségügyi kormányzata ajánlására figyelmeztetést kell csomagolni a Tamiflu és a Relenza nevű influenza elleni gyógyszerekhez, mert gyermekeknél hallucinációkat és rángógörcsöket okozhatnak.


Egy új influenza vakcina törzskönyvezését támogatja az Európai Uniós hatóság

A Novartis új készítménye egy immunerősítő pandemiás influenza vakcina, amely influenza világjárvány (pandemia) esetén gyors reagálást tesz lehetővé.


Humán-típusú vírus-kötőhelyekhez nagy affinitással kötődő H5N1 vírusmutánsokat mutattak ki

A nagytekintélyű Nature folyóirat legújabb számában egy kutatócsoport arról számol be, hogy három, madárinfluenzában megbetegedett személyből sikerült olyan H5N1 vírusokat izolálni, amelyek képesek mind madár-típusú, mind humán-típusú víruskötő-helyekhez kapcsolódni.


Nem fertőz könnyen a madárinfluenza és az emberi influenza kereszteződéséből létrejött vírus

Állatkísérletek tapasztalatai szerint a halálos H5N1 madárinfluenza-vírusnak igen bonyolult genetikai változáson kell keresztülmennie ahhoz, hogy járványt okozó influenzavírussá fejlődjék, mondja az Egyesült Államok közegészségügyi és betegségmegelőző központja.


Megjelent a madárinfluenza-vírus emberről emberre terjedő mutációja

A WHO közlése szerint megjelent a madárinfluenza-vírus emberről emberre terjedő fajtája. Szakértők szerint azonban ez nem jelenti a világméretű járvány kockázatát.


A legfontosabb tudnivalók a madárinfluenzáról és az azt okozó vírusról

Az alábbiakban részletes összefoglalást közlünk, a Centers for Disease Control and Prevention tájékoztatója alapján.


Először azonosították emberben a H7N4 madárinfluenza vírustörzset

A kínai egészségügyi tárca közlése szerint a H7N4 madárinfluenza vírustörzset azonosítottak emberben a kelet-kínai Csiangszu tartományban...


Madárinfluenza - Az állategészségügyi veszélyhelyzetek megelőzését segítő útmutató készül

Az állategészségügyi veszélyhelyzetek megelőzését segítő útmutatók kidolgozásáról állapodott meg a Földművelésügyi Minisztérium ...


Ismét madárinfluenzát azonosítottak az Egyesült Államokban

Madárinfluenza-megbetegedést regisztráltak Indianában, az Egyesült Államok egyik középnyugati államában - közölte pénteken a szövets...


Szükségállapotot hirdettek ki Nebraskában a madárinfluenza terjedése miatt

Szükségállapotot hirdettek ki pénteken az amerikai Nebraska államban a madárinfluenza-járvány rohamos terjedése miatt. Korábban hasonló int...


Szükségállapotot hirdettek Iowában a madárinfluenza terjedése miatt

Szükségállapotot hirdettek pénteken az egyesült államokbeli Iowában is a madárinfluenza-járvány rohamos terjedése miatt.


hirdetés