Hirdetés

Madárinfluenza: vakcinát készít az amerikai járványügyi hatóság

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) figyelemmel kíséri az újfajta, egyelőre csak Kínába észlelt madárinfluenzás eseteket, és hozzálátott a védőoltás elkészítéséhez.

madárinfluenza, H7N9, vírus, oltás, vakcina |

MTI Hírek10

A CDC honlapján arról tájékoztatott csütörtökön, hogy amerikai és külföldi partnerekkel együtt gondosan figyeli a helyzet alakulását Kínában, vizsgálja a betegséget okozó H7N9 típusú vírust, és hozzálátott a védőoltás elkészítéséhez szintetikus gének felhasználásával. A CDC hangsúlyozta, hogy "rutinszerű felkészülésről" van szó, és ilyen intézkedéseket tesznek minden esetben, amikor egy újfajta influenza bukkan fel emberek között.

A H7N9 típusú vírus okozta madárinfluenzát eddig csak Kínában észlelték embereknél. Legfrissebb hírek szerint betegség ott már öt ember halálát okozta, s közülük négyen sanghajiak voltak. A fertőzöttek száma tizennégy. A kínai hatóságok vizsgálják a megbetegedettek közvetlen környezetében élőket, családtagjaikat, rokonaikat, de eddig nem találták annak jelét, hogy a vírus emberről emberre is terjedne. Nem találtak eddig fertőzött szárnyast sem, ami arra utalhat, hogy a H7N9 az állatokon tünetmentes marad, csak az azokkal kapcsolatba kerülő embereket betegíti meg.
madárinfluenza, H7N9, vírus, oltás, vakcina

2013-04-05 21:06:56

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop