ÚJ

Újabb embert fertőzött meg a H10N8 kínai madárinfluenza-vírus

Újabb embert fertőzött meg a H10N8 jelű, Kínában terjedő madárinfluenza-vírus, amely emberről emberre ugyan nem terjedt eddig, ám már a második betegnél azonosították - állapították meg kínai tudósok, akik az új, halálos áldozatot is követelő kórokozó genetikai elemzését elvégezték.


Hongkongban újabb halottja van a madárinfluenzának

Újabb halálos áldozata van a madárinfluenzának Hongkongban, a 75 éves férfi a vírus H7N9-es altípusával fertőződött meg. A különleges közigazgatási övezetben ő a harmadik áldozat a helyi sajtó szerdai jelentése szerint. A szárazföldi Kínában már legalább 110 új fertőzést regisztráltak az idén, közülük 20 volt végzetes kimenetelű.


Emberre is veszélyes a H10N8, a madárinfluenza Kínában terjedő altípusa

A madárinfluenza H10N8 vírus altípusról derült ki Kínában, hogy emberre veszélyes. A keleti országrészből egy haláleset után újabb megbetegedést jelentettek vasárnap.


Kínában kéttucatnyi új madárinfluenzás megbetegedést jelentettek múlt héten

Tovább terjed a madárinfluenza H7N9-es altípusa Kína keleti- és déli tartományaiban, ahol az elmúlt héten kéttucatnyi új betegről érkezett jelentés.


Megszaporodtak az új madárinfluenzás megbetegedések az elmúlt napokban Kínában

Hét új, a madárinfluenza H7N9-es altípusával kapcsolatos megbetegedést jelentettek a hétvégén Kínában, ahol az elmúlt tíz hónapban több mint 150-en fertőződtek meg a vírussal.


Madárinfluenzában meghalt egy kanadai nő

A madárinfluenza néven is ismert H5N1 vírusos fertőzésben meghalt egy nő Kanadában - jelentette be helyi idő szerint szerdán Ottawában Rona Ambrose egészségügyi miniszter. Észak-Amerikában ez az első halálos megbetegedés ettől a kórtól.


A madárinfluenza új altípusát találták csirkékben Kínában

A madárinfluenza egy Kínában korábban nem kimutatott altípusa, a H5N2 ütötte fel fejét egy észak-kínai csirkefarmon. Ember megbetegedéséről nem érkezett jelentés.


A madárinfluenza-vírus egy új altípusa okozott halálesetet Kínában

Meghalt egy idős nő Kínában, akit a madárinfluenza egy olyan változata fertőzött meg, amely korábban csak állatok között terjedt - közölték szerdán a kínai egészségügyi hatóságok.


Embert nehezen fertőz a H7N9-es madárinfluenza-vírus egy kutatás szerint

Embert nehezen fertőz meg a H7N9 madárinfluenza-vírus, csak a szárnyasok között terjed könnyen - derült ki egy amerikai kutatásból.


Hongkongban is megjelent a H7N9-es madárinfluenza

H7N9-es típusú madárinfluenzás megbetegedést jelentettek a hatóságok hétfő este Hongkongból, ahová valószínűleg a szárazföldi Kínából került át a betegség.


| | 3 | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop