ÚJ

Először mutatták ki emberen a H6N1 típusú madárinfluenza-vírust

A madárinfluenza H6N1 típusú vírusával fertőződött meg egy 20 éves nő Tajvanon - a kórt korábban csak szárnyasokban mutatták ki.


Madárinfluenzával fertőzött egzotikus madarat találtak a vámosok Schwechaton

A madárinfluenza (H5N1) vírusával fertőzött madarat találtak csempészett egzotikus madarak között az osztrák vámosok a Bécs melletti schwechati repülőtéren - közölte az osztrák egészségügyi minisztérium kedden.


Kutatók szerint levegőben terjed, és emberre, emlősökre is veszélyt jelent a H7N9

A levegőben terjedve is fertőz a H7N9 típusú madárinfluenza-vírus, továbbá a baromfi mellett sertésekre is veszélyes lehet - állítják kiterjedt vizsgálataik alapján a Hongkong Egyetem kutatói frissen publikált tanulmányukban.


Negyven milliárd jüan kárt okozott a madárinfluenza Kínában

A H7N9-es típusú madárinfluenza eddig összesen mintegy 40 milliárd jüan bevételkiesést okozott az iparban, a helyzet ugyanakkor számottevő javulást mutat - derül ki a keddi kínai sajtójelentésekből.


Enyhül az aggodalom a H7N9-es madárinfluenzával kapcsolatban Kínában

Enyhül a feszültség a H7N9-es madárinfluenzával kapcsolatosan Kínában: több helyen megszüntették a vészhelyzeti készültséget, s a baromfipiac is élénkülést mutat.


Tovább terjed Kínában a H7N9

Vasárnap öt új madárinfluenza-fertőzésről érkezett hír Kína négy tartományából. Eddig 127 esetet jelentettek, amelyek közül 23 volt halálos.


Az új madárinfluenza-vírus könnyebben terjed madárról emberre

Az eddig felfedezett madárinfluenza-vírusok között az egyik leghalálosabb a múlt hónapban Kínában megjelent altípus, ami annál is jobban aggasztja az egészségügyi szakértőket, mert könnyebben terjed madárról emberre, mint az egy évtizeddel korábbi változata - közölte szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


Száz felett a H7N9 vírus fertőzöttjeinek száma Kínában

Száz fölé emelkedett a H7N9 típusú madárinfluenza vírussal fertőzöttek száma Kínában a hét végére; közülük húszan haltak bele a fertőzésbe, míg 12-en gyógyultan távozhattak a kórházakból - jelentette a kínai média hétfőn.


Madárinfluenza - Továbbra is rejtély a H7N9 terjedése

A madárinfluenza H7N9-es típusú vírusával fertőzötteknek körülbelül 40 százaléka nem érintkezett szárnyasokkal, illetve nem járt olyan környezetben, ahol madarakkal találkozhatott volna - közölte egy járványkutató főorvos kijelentése nyomán a kínai média csütörtökön.


Madárinfluenza - Újabb vírushordozót találtak, hatvan felett a fertőzöttek száma Kínában

Újabb madárinfluenza vírushordozót találtak a kínai fővárosban, a korábban már azonosított hétéves kislány szomszédságából egy négyéves kisfiút, akivel Kína-szerte hatvan fölé emelkedett a fertőzöttek száma. Eddig 13 halálesetet jelentettek.


| | | | 5 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop