ÚJ

Madárinfluenza - Újabb vírushordozót találtak, hatvan felett a fertőzöttek száma Kínában

Újabb madárinfluenza vírushordozót találtak a kínai fővárosban, a korábban már azonosított hétéves kislány szomszédságából egy négyéves kisfiút, akivel Kína-szerte hatvan fölé emelkedett a fertőzöttek száma. Eddig 13 halálesetet jelentettek.


WHO: kivételes helyzetet teremt a H7N9 vírus

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója csütörtökön "meglehetősen kivételesnek" minősítette a H7N9 madárinfluenza-vírus felbukkanása nyomán előállt helyzetet. A vírus Kelet-Kínában eddig tíz ember halálát okozta, miközben nagyon nehéz kimutatni szárnyasokban.


Madárinfluenza - Kínai kutatók: gyorsan mutálódik az új vírus

Az új madárinfluenza-vírus akár nyolcszor gyorsabban képes mutálódni, mint egy átlagos influenzavírus - állapították meg a dél-kínai Sencsen egyetemi kutatói. Lapjelentések emiatt az átlagosnál aggasztóbbnak ítélik a helyzetet.


Szárnyasok keveredése hozhatta létre Kínában a H7N9-es mutációt

Dél-koreai vándormadarak és kínai szárnyasok keveredésének a következménye lehet a madárinfluenza H7N9-es típusának a kialakulása, amely Kínában eddig hét halálos áldozatot követelt - vélik a Kínai Tudományos Akadémia kutatói.


Madárinfluenza - Postagalambok tízezreinek oltásába kezdtek Kínában

Több mint 60 ezer postagalamb landolt a kelet-kínai Csöcsiang tartományban, hogy megkezdjék a madárinfluenza elleni oltásukat - közölték a tartományi székhely, Hangcsou illetékesei hétfőn.


Madárinfluenza - Tiszti főorvos: Magyarországot nem fenyegeti veszély

Magyarországot és az Európai Uniót nem fenyegeti a Kínában megjelent madárinfluenza veszélye - közölte az országos tiszti főorvos hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.


Madárinfluenza - Hatóság: nem terjed emberről emberre a H7N9-es vírus

Egyelőre semmi jele annak, hogy a H7N9-es új madárinfluenza-vírus emberről emberre terjedne - közölte a kínai nemzeti egészségügyi és családtervezési bizottság hétfői sanghaji sajtótájékoztatóján.


A Külügyminisztérium a madárinfluenza veszélyeire figyelmezteti a Kínába készülőket

Sanghajban és a környező kelet-kínai tartományokban több, az influenzavírus A (H7N9) törzsétől származó fertőzés és ezzel összefüggésben haláleset történt a kínai hatóságok beszámolója szerint, ezért a Külügyminisztérium konzuli szolgálata fokozott óvatosságot kér a távol-keleti országba indulóktól.


Madárinfluenza: vakcinát készít az amerikai járványügyi hatóság

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) figyelemmel kíséri az újfajta, egyelőre csak Kínába észlelt madárinfluenzás eseteket, és hozzálátott a védőoltás elkészítéséhez.


Mennyire veszélyes az új H7N9 influenzatörzs?

A héten a madárinfluenza-vírus egy eddig ismeretlen törzse került a világ figyelmének középpontjába. Kínában már hat ember halálát okozta.


| | | | | 6 | | | |

Web Design & Development Prowebshop