Röviden az RSV-ről

2023. 02. 13

A respiratory syncytial vírus (RSV) egy gyakori légúti vírus, amely megfázáshoz hasonló tüneteket, például orrfolyást, köhögést, tüsszögést és zihálást okoz. Légúti cseppecskék útján, szennyezett felületekkel vagy emberekkel való közvetlen érintkezés útján terjed.

Légúti szincitiális vírus (RSV) fertőzés

2022. 12. 15

Az RSV egy gyakori vírus, amely hajlamos az őszi és téli hónapokban felbukkanni. Bárki bármilyen életkorban megkaphatja az RSV-t, de gyakrabban fordul elő kisgyermekeknél és csecsemőknél. A legtöbb esetben az RSV tünetei enyhék, és általában egy hét múlva maguktól megszűnnek.Mivel azonban az RSV tünetei gyakran átfedik mind az influenza, mind a COVID-19 tüneteit, fontos, hogy azonnal forduljon orvoshoz, amint tüneteket észlel magán vagy gyermekén.

Egyszerre támadnak a vírusok

2021. 12. 17

A koronavírus-világjárvány miatti korlátozások teljesen megváltoztatták a vírusos megbetegedések szezonalitását. Az intézkedések feloldása több vírus egyidejű megjelenését okozta.

A két évnél fiatalabbaknál tömeges megbetegedést okoz idén az RSV

2021. 12. 08

A Semmelweis Egyetemen az elmúlt hónapokban nyolc-tízszeresére nőtt a légúti tünetekkel klinikán kezelt kisgyerekek száma. A hirtelen egészségromlást esetükben nem a koronavírus, hanem egy másik, felsőlégúti betegségekért felelős kórokozó, az ún. RSV (respiratory syncytial virus) okozta.

Közönséges nátha

2019. 10. 15

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.

Közönséges nátha - II.

2019. 10. 15

A "Közönséges nátha" című cikk folytatása.

Közönséges nátha - III.

2019. 10. 15

A "Közönséges nátha" című cikk folytatása.

Közönséges nátha - IV.

2019. 10. 15

A "Közönséges nátha" című cikk folytatása.

Hátha nem lesz nátha

2019. 10. 15

Már évszázadok óta különféle módszereket ajánlanak a meghűlések tüneteinek enyhítésére. Az alábbiakban ezek közül ismertetjük a legfontosabb és legegyszerűbb praktikákat.

Őszi erőpróba

2018. 10. 24

A nátha, a köhögés, a megfázás, az influenza elleni leghathatósabb védelem immunrendszerünkben rejlik: a T-limfociták (fehérvérsejtek) "kivégzik" a betolakodó kórokozókat, abban az esetben, ha elegendő van belőlük aktív állapotban.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop