Közönséges nátha - IV.

A "Közönséges nátha" című cikk folytatása.

tünet, nátha, meghűlés, vírus, influenza, láz, védőoltás | InforMed Hírek16   InforMed | Glanz, J.
Megelőzés

A gyermekek túlzott óvatosságból gyakran a szükségesnél melegebben vannak öltöztetve, és ezért könnyen megizzadnak, a bőr erős lehűl, vérellátása romlik, ez pedig a megfázáshoz teremt kedvező előfeltételeket.

A legmegfelelőbb téli ruházat laza, jól szellőző anyagból készült, ilyen a pamut és a flanel. A ruházatot egyébként a munkához kell igazítani: a több mozgással járó munkához vékonyabban, míg az ülő, kevesebb mozgással járóhoz vastagabban kell öltözni. Melegen kell tartani a lábat, a vese tájékát és a fület.

A közönséges nátha ellenes védőoltás nem megoldott kérdés. Csak az influenza ellen létezik hatásos védőoltás.

A közönséges náthát sikertelenül próbálták megelőzni baktérium vakcinákkal, alkaliákkal, citrusfélékkel, vitaminokkal, bizonyos növényi kivonatok adásával (Echinacea), ultraibolya fény, illetve glikol tartalmú aerosol alkalmazásával.

Néhány tanulmány kimutatta, hogy a tünetek időtartama lerövidül azoknál, akik a fertőzés első napján nagy adag C-vitamint szedtek.

A betegeket nem lehet elkülöníteni. A vírus közvetlen érintkezés és cseppfertőzés útján terjed. A gyakori kézmosás és bőrfertőtlenítő szer gátolja a fertőzés terjedését. Nagyon fontos a higiénés rendszabályok fokozott betartása. Az egyszer használatos maszk használatával, óvatos tüsszentéssel csökkenteni lehet a betegség terjedését.


| nátha, meghülés, vírus, influenza, láz, védőoltás, tünet
2019-10-15 17:04:38
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop