Hirdetés

Miért dolgozunk betegen?

Itt van az ősz, amelyet nem csak a korai sötétedés, de a megfázás és az influenza is beárnyékolhat. Az emberek évente 2-3 alkalommal betegednek meg, főleg ősszel és télen, és átlagosan 5 napig tart a gyógyulás.

vírusos légúti fertőzés, nátha, gyógyulás, munka |

InforMed Hírek13   InforMed


Gyakran azonban nem maradnak betegen otthon, erősítette meg a Wick Pharma felmérése.

A legtöbb szülő számára természetes, hogy ha gyermekei megbetegszenek, akkor otthon kell maradniuk, de magukról nem így gondolkodnak. Az emberek több mint 66 százalékuk akkor is bemegy dolgozni, ha megfázott.

Bár legtöbben betegen is munkába állnak, viszont a válaszadók több mint 60 százalékát zavarja, ha a kollégája orrot fújva, tüsszögve ül mellette. Gyakran nekik tulajdonítják, ha megbetegednek: a 15 000 résztvevő közel 64 százaléka igennel válaszolt arra, hogy kollégájától kaphatta el a megfázást.

Miért dolgozunk betegen? Az alábbi két választ jelölték meg fő okként a megkérdezettek: félnek, hogy kiesnek a munkából, illetve úgy vélik, hogy "kisebb" betegségek nem jelentenek okot az otthon maradásra. Nagyon különböznek a magyarok válaszai az átlagtól: mi ugyanis a munkáltatói nyomást, valamint anyagi okokat jelöltük meg az első két helyen.

Annak érdekében, hogy a most következő szezonban elkerülhessük a megfázásos tüneteket, egészségesen élvezhessük családunk társaságát, és ne orrot fújva végezzük a munkánkat, érdemes időben elkezdeni a felkészülést.

A felmérésből az is kiderült, hogy mindezt hogyan tesszük a legtöbben: vitaminokat szednek (44%), jobban odafigyelnek az étkezésre (34%), gyakrabban mosnak kezet (34%), valamint beraktároznak vény nélkül kapható készítményekből (31%).

vírusos légúti fertőzés, nátha, gyógyulás, munka

2015-09-30 22:21:06

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop